Hrana i piće
Recept i priprema

Kako se pripremaju ukusni domaći nachosi?

Kako se pripremaju ukusni domaći nachosi?
Nachosi su odličan izbor za međuobrok, predjelo ili laganu večeru. Donosimo recept kako se pripremaju ukusni i sočni nachosi.

Nachosi su tradicionalno meksičko jelo. Pripremite savršene nachose tako da ih kratko zapečete prije nego što ih prelijete sirom, začinjenom govedinom, prženim grahom, guacamoleom i salsom.

Sastojci za pripremu nachosa:

2 žlice čilija u prahu

1,5 žličice soli

1 žličica granuliranog češnjaka

1 žličica granuliranog luka

1 žličica mljevenog kima

pola žličice sušenog origana

pola žličice crnog papra

prstohvat kajenskog papra 

1 žličica biljnog ulja

500 g mljevene junetine 

200 g prženog graha

30 ml vode

1 velika vrećica tortilja čipsa

200 g sira cheddar

200 g naribanog sira po ukusu

30 g nasjeckanog peršina

1 jalapeño papričica, narezana

Kada pripremate ovaj nachos recept, najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Napravite mješavinu začina za nachose tako da pomiješate prvih 8 začina u maloj posudi te ostavite sa strane. Nakon toga, zagrijte biljno ulje na srednje jakoj vatri dok ne počne svjetlucati. Dodajte mljevenu govedinu u tavu i začinite je sa svom mješavinom začina. Dok se meso kuha, žlicom izlomite meso u mrvice. Kuhajte oko 8 minuta dok meso ne porumeni i ocijedite masnoću pomoću cjedila.

Vratite meso u posudu i dodajte proprženi grah i vodu. Zagrijte smjesu dok grah ne postane gladak i zagrijan. Smanjite vatru na nisku i držite mješavinu govedine i graha toplom dok pripremate čips. Na pladanj ili lim pogodan za pećnicu, rasporedite nachose u jednom sloju, malo ih preklapajući. Pecite nachose u prethodno zagrijanoj pećnici 5 minuta. Pažljivo izvadite posudu iz pećnice i stavite polovicu naribanih sireva na nachose. Pustite da toplina čipsa malo otopi sir prije nego što čips prelijete mješavinom govedine i graha. Preostalim sirom pospite govedinu i vratite tepsiju u pećnicu na 5 minuta ili dok se sir potpuno ne otopi.

Prelijte nachose nasjeckanim peršinom i kriškama jalapena. Ovaj recept za nachose je gotov te su nachosi spremni za posluživanje. Dobar tek!