Nachosi su tradicionalno meksičko jelo. Pripremite savršene nachose tako da ih kratko zapečete prije nego što ih prelijete sirom, začinjenom govedinom, prženim grahom, guacamoleom i salsom.
Sastojci za pripremu nachosa:
- 2 žlice čilija u prahu
- 1,5 žličice soli
- 1 žličica granuliranog češnjaka
- 1 žličica granuliranog luka
- 1 žličica mljevenog kima
- pola žličice sušenog origana
- pola žličice crnog papra
- prstohvat kajenskog papra
- 1 žličica biljnog ulja
- 500 g mljevene junetine
- 200 g prženog graha
- 30 ml vode
- 1 velika vrećica tortilja čipsa
- 200 g sira cheddar
- 200 g naribanog sira po ukusu
- 30 g nasjeckanog peršina
- 1 jalapeño papričica, narezana
Kada pripremate ovaj nachos recept, najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Napravite mješavinu začina za nachose tako da pomiješate prvih 8 začina u maloj posudi te ostavite sa strane. Nakon toga, zagrijte biljno ulje na srednje jakoj vatri dok ne počne svjetlucati. Dodajte mljevenu govedinu u tavu i začinite je sa svom mješavinom začina. Dok se meso kuha, žlicom izlomite meso u mrvice. Kuhajte oko 8 minuta dok meso ne porumeni i ocijedite masnoću pomoću cjedila.
Vratite meso u posudu i dodajte proprženi grah i vodu. Zagrijte smjesu dok grah ne postane gladak i zagrijan. Smanjite vatru na nisku i držite mješavinu govedine i graha toplom dok pripremate čips. Na pladanj ili lim pogodan za pećnicu, rasporedite nachose u jednom sloju, malo ih preklapajući. Pecite nachose u prethodno zagrijanoj pećnici 5 minuta. Pažljivo izvadite posudu iz pećnice i stavite polovicu naribanih sireva na nachose. Pustite da toplina čipsa malo otopi sir prije nego što čips prelijete mješavinom govedine i graha. Preostalim sirom pospite govedinu i vratite tepsiju u pećnicu na 5 minuta ili dok se sir potpuno ne otopi.
Prelijte nachose nasjeckanim peršinom i kriškama jalapena. Ovaj recept za nachose je gotov te su nachosi spremni za posluživanje. Dobar tek!