
Kako se pripremaju ukusni domaći nachosi?

Nachosi su tradicionalno meksičko jelo. Pripremite savršene nachose tako da ih kratko zapečete prije nego što ih prelijete sirom, začinjenom govedinom, prženim grahom, guacamoleom i salsom.
Sastojci za pripremu nachosa:
2 žlice čilija u prahu
1,5 žličice soli
1 žličica granuliranog češnjaka
1 žličica granuliranog luka
1 žličica mljevenog kima
pola žličice sušenog origana
pola žličice crnog papra
prstohvat kajenskog papra
1 žličica biljnog ulja
500 g mljevene junetine
200 g prženog graha
30 ml vode
1 velika vrećica tortilja čipsa
200 g sira cheddar
200 g naribanog sira po ukusu
30 g nasjeckanog peršina
1 jalapeño papričica, narezana
Kada pripremate ovaj nachos recept, najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Napravite mješavinu začina za nachose tako da pomiješate prvih 8 začina u maloj posudi te ostavite sa strane. Nakon toga, zagrijte biljno ulje na srednje jakoj vatri dok ne počne svjetlucati. Dodajte mljevenu govedinu u tavu i začinite je sa svom mješavinom začina. Dok se meso kuha, žlicom izlomite meso u mrvice. Kuhajte oko 8 minuta dok meso ne porumeni i ocijedite masnoću pomoću cjedila.
Vratite meso u posudu i dodajte proprženi grah i vodu. Zagrijte smjesu dok grah ne postane gladak i zagrijan. Smanjite vatru na nisku i držite mješavinu govedine i graha toplom dok pripremate čips. Na pladanj ili lim pogodan za pećnicu, rasporedite nachose u jednom sloju, malo ih preklapajući. Pecite nachose u prethodno zagrijanoj pećnici 5 minuta. Pažljivo izvadite posudu iz pećnice i stavite polovicu naribanih sireva na nachose. Pustite da toplina čipsa malo otopi sir prije nego što čips prelijete mješavinom govedine i graha. Preostalim sirom pospite govedinu i vratite tepsiju u pećnicu na 5 minuta ili dok se sir potpuno ne otopi.
Prelijte nachose nasjeckanim peršinom i kriškama jalapena. Ovaj recept za nachose je gotov te su nachosi spremni za posluživanje. Dobar tek!


Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
