Ne samo da su mekani i fini, već su i gusti i intenzivno čokoladni. Ovi mekani čokoladni keksi zadovoljit će vašu želju za čokoladom.
Sastojci za mekane čokoladne kekse:
- 170 g maslaca
- 300 g šećera
- 2 velika jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 240 g brašna
- 60 g kakaa u prahu
- 1 žličica sode bikarbone
- pola žličice soli
- krupni šećer ili sol, za posipanje (po želji)
Kako se pripremaju mekani čokoladni keksi?
Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite lim papirom za pečenje. U zdjeli samostojećeg miksera opremljenog nastavkom s lopaticom, tucite maslac i šećer srednje velikom brzinom dok ne postanu svijetli i kremasti, oko 4 minute. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog miksajući. Dodajte vaniliju. U zasebnoj zdjeli prosijte zajedno brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i sol. Dodajte u mikser i miksajte dok se ne sjedini.
Grabite zaobljenom žlicom na pripremljeni lim. Pecite dok rubovi ne postanu hrskavi, oko 9 minuta. Odmah pospite krupnim šećerom ili soli. Pustite da se ohlade na tavi nekoliko minuta, zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Ponovite s preostalim tijestom za kekse. Čuvajte mekane čokoladne kekse u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi nekoliko dana.