Čokoladni desert

Mekani čokoladni keksi - recept i priprema

Došli ste na savršeno mjesto, ovdje možete pronaći recept za mekane čokoladne kekse.

cokolada.jpg
Foto: Pixabay

Ne samo da su mekani i fini, već su i gusti i intenzivno čokoladni. Ovi mekani čokoladni keksi zadovoljit će vašu želju za čokoladom.

Sastojci za mekane čokoladne kekse:

  • 170 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 240 g brašna
  • 60 g kakaa u prahu
  • 1 žličica sode bikarbone
  • pola žličice soli
  • krupni šećer ili sol, za posipanje (po želji)

Kako se pripremaju mekani čokoladni keksi?

Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite lim papirom za pečenje. U zdjeli samostojećeg miksera opremljenog nastavkom s lopaticom, tucite maslac i šećer srednje velikom brzinom dok ne postanu svijetli i kremasti, oko 4 minute. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog miksajući. Dodajte vaniliju. U zasebnoj zdjeli prosijte zajedno brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i sol. Dodajte u mikser i miksajte dok se ne sjedini.

Grabite zaobljenom žlicom na pripremljeni lim. Pecite dok rubovi ne postanu hrskavi, oko 9 minuta. Odmah pospite krupnim šećerom ili soli. Pustite da se ohlade na tavi nekoliko minuta, zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Ponovite s preostalim tijestom za kekse. Čuvajte mekane čokoladne kekse u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi nekoliko dana.