Dizana tijesta

Kako se priprema kruh od oštrog brašna?

Jeste ikada pripremali kruh od oštrog brašna? Kruh od oštrog brašna je sjajan za pripremu tradicionalnog kruha. Pogledajte kako se priprema kruh od oštrog brašna.

tijesto.jpg
Foto: Pixabay

Prvo dizanje tijesta za kruh od oštrog brašna možete napraviti u hladnjaku preko noći. To usporava vrijeme potrebno za dizanje do udvostručenja veličine, dajući mu dublji okus. Kako se priprema kruh od oštrog brašna?

Sastojci za kruh od oštrog brašna:

  • 500 g oštrog brašna, plus dodatak za posipanje
  • 2 žličice soli
  • vrećica kvasca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 300 ml vode

Kako se priprema kruh od oštrog brašna?

Pomiješajte 500 g jakog bijelog brašna, 2 žličice soli i vrećicu kvasca u velikoj zdjeli. Napravite udubljenje u sredini, zatim dodajte 3 žlice maslinovog ulja i 300 ml vode i dobro promiješajte. Ako vam se tijesto čini malo kruto, dodajte još 1-2 žlice vode i dobro promiješajte.

Prebacite tijesto za kruh od oštrog brašna na lagano pobrašnjenu radnu površinu i mijesite oko 10 minuta. Nakon što je tijesto glatko, stavite ga u lagano nauljenu zdjelu i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da se diže 1 sat dok se ne udvostruči ili stavite u hladnjak preko noći.

Pleh obložite papirom za pečenje. Umijesite tijesto, a zatim lagano oblikujte tijesto u kuglu. Stavite ga na papir za pečenje da se diže još sat vremena dok se ne udvostruči. Zagrijte pećnicu na 220°C.

Kruh od oštrog brašna pospite s malo brašna i oštrim nožem zarežite križ dug oko 6 cm na vrhu. Pecite 25-30 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju i dok štruca ne zvuči šuplje kada se udari. Ohladite kruh od oštrog brašna na rešetki.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.