Podloga za ovaj kremasti kolač sa marelicama je od samih od narezanih svježih marelica. Nadjev od sira i kremasti preljev od marelica čine ovaj slojeviti kremasti kolač sa marelicama savršenom poslasticom u svako doba godine.
Sastojci za kremasti kolač sa marelicama:
Donji sloj:
- 1 žlica granuliranog šećera
- 2-3 marelice oguljene i narezane
Srednji sloj:
- 240 g vrhnja za šlag
- 170 g krem sira
- 60 g šećera u prahu/šećera u prahu
- pola žličice vanilije
Gornji sloj:
- 2 marelice ogulite i nasjeckajte
- 50 g šalice šećera
- 1/4 žličice cimeta
- 240 g punog vrhnja za šlag
Kako se priprema kremasti kolač sa marelicama?
Donji sloj:
Pospite šećer na dno kalupa za tortu od 18-20 cm. Zatim po vrhu rasporedite narezane marelice. Ohladite. Prvi sloj za kremasti kolač sa marelicama je pripremljen.
Srednji sloj:
Tucite vrhnje dok ne postane čvrsto, u srednjoj zdjeli tucite krem sir, šećer u prahu i vaniliju dok ne postane glatko, pa umiješajte u šlag. Ravnomjerno rasporedite po donjem sloju, ohladite.
Gornji sloj:
U manji lonac dodajte nasjeckane marelice, šećer i cimet, zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta ili dok se ne zgusne. Pustite da se skroz ohladi (stavite u frižider da se brže ohladi).
Umutite čvrsti šlag. Kad se smjesa od marelica ohladi, umiješajte je u šlag. Izlijte na srednji sloj. Stavite u hladnjak na najmanje 8 sati ili preko noći. Stavite kremasti kolač sa marelicama u zamrzivač na 1-2 sata prije posluživanja.