Desert

Kremasti kolači sa lješnjacima - recept i priprema

Kremasti kolači sa lješnjacima odličan su izbor za sve prigode. Donosimo recept za jednostavan, a ukusan kremasti kolač sa lješnjacima.

ljesnjaci.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj kremasti kolač sa lješnjacima jedan je od najlakših kolača koje možete napraviti. Oduševite svoje najdraže s ukusnim kremastim kolačem sa lješnjacima.

Sastojci za kremasti kolač sa lješnjacima:

  • 6 jaja, odvojenih
  • 80 g šećera
  • 30 g višenamjenskog brašna
  • 40 g suhih krušnih mrvica
  • 1 šalica mljevenih lješnjaka, podijeljena
  • 3 šalice vrhnja za šlag
  • 1,5 žličica vanilije
  • 2 žlice šećera u prahu

Kremasti kolači sa lješnjacima priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C s rešetkom u srednjem položaju za početak pripreme kremastog kolača sa lješnjacima. Namastite dvije okrugle tepsije i ostavite sa strane. U velikoj zdjeli tucite bjelanjke dok ne postanu mekani snijeg. Pospite 1/4 šećera, a zatim nastavite tući do čvrstih vrhova. Stavite na stranu.

U drugoj većoj zdjeli tucite žumanjke dok ne postanu vrlo gusti i dobiju boju limuna. Dodajte preostalih 1/2 šalice šećera i tucite dok se ne sjedini (bit će gusto i svijetložute boje). Dodajte brašno, mrvice i 2/3 šalice mljevenih lješnjaka. Pomiješajte da se sjedini, tako da ne ostanu tragovi brašna.

Mješavinu od brašna ulijte u zdjelu sa snijegom od bjelanjaka. Koristite veliku gumenu lopaticu da spojite smjesu. Ulijte tijesto jednako u dvije posude i pecite 40 minuta. Izvadite kolače iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade na rešetki. Kada se potpuno ohlade, nožem za kruh prerežite svaki na pola, tako da dobijete četiri kore.

Stavite vrhnje za šlag u veliku zdjelu i mutite na velikoj brzini dok se ne zgusne dovoljno za širenje. Dodajte vaniliju i šećer u prahu. Nastavite mutiti dok ne postane lagano pahuljasto. Premažite glazurom kao i svaki kolač. Preostalom 1/3 šalicom mljevenih lješnjaka ukrasite stranice kremastog kolača sa lješnjacima.