
Kremasti kolači s bademima desert s kojim ne možete pogriješiti

Ovaj kremasti kolač s bademima je prava poslastica s kojom ćete oduševiti svakoga tko ga kuša.
Sastojci za kremasti kolač s bademima za biskvit:
5 jaja
140 grama brašno za pecivo
140 grama šećer
1 pakiranje vanilin šećera
1 prstohvat sol
Sastojci za kremu za kremasti kolač s bademima:
500 grama svježeg sira
200 grama šlag
100 grama jogurt
350 grama jagode (po ukusu i željenoj boji)
šećer po ukusu
1 pakiranje želea
Kako pripremiti kremasti kolač s bademima?
Za biskvit kremastog kolača s bademima: Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite tepsiju papirom za pečenje, odvojite jaja. U zdjeli električnom miješalicom istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Postupno dodajte pola šećera, tukući dok se ne stvore čvrsti sjajni vrhovi. U posebnoj posudi umutite žumanjke s preostalim šećerom dok ne postanu pjenasti. Prosijte brašno na smjesu od žutanjaka i umiješajte. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Ulijte tijesto u posudu i pecite 30-40 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite u kalupu na rešetki.
Za kremu: U međuvremenu namočite želatinu u hladnu vodu. Operite, oljuštite i ispasirajte jagode. U posudi pomiješajte sir i jogurt s pireom od jagoda i dodajte šećer po ukusu. Želatinu dobro ocijedite i otopite u maloj posudi. Maknite s vatre i umiješajte malo vrhnja te smjesu ohladite. Želatinu i vrhnje promiješajte i dodajte u preostalu kremu. Umutiti čvrsti šlag za kremasti kolač s bademima.
Izvadite kolač iz kalupa i izrežite na 3 vodoravna sloja. Stavite jedan sloj torte u kalup i žlicom nanesite polovicu kreme od jagoda na vrh. Prekrijte drugim slojem i preostalom kremom od jagoda, poravnajte vrh. Na vrh stavite treći sloj kolača i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata dok se ne stegnu.
Kremasti kolač s bademima možete ukrasiti sa šlagom i voćem prema želji.