Voćni kolač

Kremasti kolač od naranče - recept i priprema

Kremasti kolač od naranče pravo je osvježenje nakon teškog dana. Pripremite ovaj kremasti kolač od naranče i uljepšajte si dan.

naranca.jpg
Foto: Pixabay

Volite naranče? Zašto ih ne biste isprobali u ovom kremastom kolaču od naranče?

Sastojci za kremasti kolač od naranče:

  • 200 g višenamjenskog brašna
  • 1,5 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 150 g granuliranog šećera
  • 90 g maslaca, omekšalog
  • 1 žlica svježe naribane narančine korice
  • 3 velika jaja
  • 80 ml mlaćenice

Krema za kremasti kolač od naranče:

  • 1/3 šalice šećera u prahu
  • 1/4 šalice jakog vrhnja za šlag
  • 1 pakiranje krem ​​sira, omekšali
  • 2 žlice svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 1 žlica svježe naribane narančine korice

Glazura za kremasti kolač od naranče:

  • 1 šalica slatkog vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica svježe naribane narančine korice

Kako se priprema ovaj kremasti kolač od naranče?

Kako biste započeli pripremu kremastog kolača od naranče zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite 2 okrugla kalupa za kolače. Stavite na stranu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol u zdjeli. Stavite na stranu.

Pomiješajte granulirani šećer, 3/4 šalice maslaca i 1 žlicu narančine korice u drugoj posudi. Tucite srednjom brzinom, često, strugajući zdjelu, dok ne postane kremasto. Dodajte jaje, 1 po jedno, dok ne postane svijetlo i pjenasto. Dodajte mješavinu brašna naizmjenično s mlaćenicom, tukući samo dok se ne sjedini.

Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljene posude. Pecite 27-32 minute ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Pustite da odstoji 10 minuta; izvadite iz posuda. Potpuno ohladite.

Pomiješajte sve sastojke za punjenje u posudi. Tucite srednjom brzinom dok ne postane pjenasto. Rezervirajte 1/2 šalice punjenja.

Stavite 1 sloj kolača na tanjur za posluživanje. Preostali fil premažite preko kremastog kolača od naranče. Prekrijte preostalim slojem kolača. Ohladite dok pripremate glazuru.

Pomiješajte rezervirani nadjev i sve sastojke za glazuru u zdjeli. Tucite velikom brzinom, često stružući zdjelu, dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Premažite vrh i strane kremastog kolača od naranče glazurom. Poslužite odmah ili poklopite i ostavite u hladnjaku do 6 sati. Po želji ukrasite koricom naranče.