Krem kolač s jagodama idealan je desert koji vam treba nakon obilnog ručka. Kalorijski je vrlo lagan, a okusom idealan i svi ga vole. Ako volite jagode, krem kolač s jagodama pravi je odabir za vaš desert. Isto tako, to je odličan izbor slastica ako trebate brzi kolač. Iako postoje različite varijacije, najbolji krem kolač s jagodama je ako ima beze kore. Stoga, pročitajte koji vam sastojci trebaju za krem kolač s jagodama:
Za beze kore:
- 5 bjelanjka
- 90 grama šećera
- pola žličice octa
Krem kolač sa jagodama krema:
- 5 žumanjka
- 0,5 l mlijeka
- 90 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 40 grama gustina
- 70 grama maslaca
- 1 žličica ruma
- 400 grama jagoda
Stavite pećnicu da se polako zagrijava na 100 stupnjeva. Zatim izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg te dodajte ocat i šećer. Sve dobro sjednite mikserom. Dobivenu smjesu prebacite na papir za pečenje koji ste stavili u lim. Pecite sat vremena na 100 stupnjeva. Za to vrijeme pripremite kremu.
Mlijeko stavite kuhati, a u posebnoj zdjeli izmiksajte žumanjke i šećer. Postepeno dodavajte gustin. Ulijte dobivenu smjesu (bez grudica) u zavrelo mlijeko. Kad ponovno zakipi, kuhajte još 5 minuta. Ostavite da se beze kore i krema ohladi. Kada se krema ohladi umiksajte maslac. Ponovno ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim složite kolač sljedećim redosljedom: ⅓ beze kore (prije prerezati na 3 jednaka djela) - sloj kreme - sloj jagoda - ⅓ beze kore - sloj kreme - sloj jagoda -⅓ beze kore - sloj kreme i sloj jagoda.
Prije posluživanja, krem kolač s jagoda mora se dobro ohladiti!