Voćni desert

Osvježavajući krem kolač sa jagodama odličan izbor za sve prigode

Krem kolač s jagodama sve je što trebate za desert. Pripremite sami najbolji desert - krem kolač s jagodama.

jaja-kolac.jpg
Foto: Pixabay

Krem kolač s jagodama idealan je desert koji vam treba nakon obilnog ručka. Kalorijski je vrlo lagan, a okusom idealan i svi ga vole. Ako volite jagode, krem kolač s jagodama pravi je odabir za vaš desert. Isto tako, to je odličan izbor slastica ako trebate brzi kolač. Iako postoje različite varijacije, najbolji krem kolač s jagodama je ako ima beze kore. Stoga, pročitajte koji vam sastojci trebaju za krem kolač s jagodama:

Za beze kore:

  • 5 bjelanjka
  • 90 grama šećera
  • pola žličice octa

Krem kolač sa jagodama krema:

  • 5 žumanjka
  • 0,5 l mlijeka
  • 90 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 40 grama gustina
  • 70 grama maslaca
  • 1 žličica ruma
  • 400 grama jagoda

Stavite pećnicu da se polako zagrijava na 100 stupnjeva. Zatim izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg te dodajte ocat i šećer. Sve dobro sjednite mikserom. Dobivenu smjesu prebacite na papir za pečenje koji ste stavili u lim. Pecite sat vremena na 100 stupnjeva. Za to vrijeme pripremite kremu.

Mlijeko stavite kuhati, a u posebnoj zdjeli izmiksajte žumanjke i šećer. Postepeno dodavajte gustin. Ulijte dobivenu smjesu (bez grudica) u zavrelo mlijeko. Kad ponovno zakipi, kuhajte još 5 minuta. Ostavite da se beze kore i krema ohladi. Kada se krema ohladi umiksajte maslac. Ponovno ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim složite kolač sljedećim redosljedom: ⅓ beze kore (prije prerezati na 3 jednaka djela) - sloj kreme - sloj jagoda - ⅓ beze kore - sloj kreme - sloj jagoda -⅓ beze kore - sloj kreme i sloj jagoda.

Prije posluživanja, krem kolač s jagoda mora se dobro ohladiti!