Kuharica

Provjereni recept kako napraviti dobre kore za mađaricu

Svaki recept za kore za mađaricu vam je ispao loš? Probajte ovaj najbolji recept kore za mađaricu.

brasno.jpg
Foto: Pixabay

Kolač mađarica zavisi ne samo o kremuj, nego i o korama kakav će sam kolač ispasti. Kore dodaju bolji okus same mađarice da mađarica ne bude suha i neukusna. Za ovaj recept kore za mađaricu potrebni su vam samo par sastojaka što se sa sigurnošću nalaze u svakoj kuhinji.

Sastojci za kore za mađaricu:

  • 600g glatkog brašna
  • 1 praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 50g maslaca
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 200 g šećera u prahu

Priprema kora za mađaricu:

U jednu posudu dodajte sve suhe sastojke: glatko brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu te ih izmiješajte da se ujedine. U drugu posudu pomiješajte sve mokre sastojke: jaja, otopljeni maslac i kiselo vrhnje.

U mokre sastojke postepeno dodavajte suhe sastojke te miješajte sve dok ne dobijete lagano tijesto. Tijesto ostavite na sobnoj temperaturi dva sata kako bi vam bilo lakše miješati i napraviti koru za mađarice.

Podijelite tijesto na male okuglice koliko želite kora imati. Male okuglice izvaljajte valjkom za tijesto te su vaše kore za mađaricu gotove.