
Provjereni recept kako napraviti dobre kore za mađaricu

Kolač mađarica zavisi ne samo o kremuj, nego i o korama kakav će sam kolač ispasti. Kore dodaju bolji okus same mađarice da mađarica ne bude suha i neukusna. Za ovaj recept kore za mađaricu potrebni su vam samo par sastojaka što se sa sigurnošću nalaze u svakoj kuhinji.
Sastojci za kore za mađaricu:
600g glatkog brašna
1 praška za pecivo
2 jaja
50g maslaca
1 šalica kiselog vrhnja
200 g šećera u prahu
Priprema kora za mađaricu:
U jednu posudu dodajte sve suhe sastojke: glatko brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu te ih izmiješajte da se ujedine. U drugu posudu pomiješajte sve mokre sastojke: jaja, otopljeni maslac i kiselo vrhnje.
U mokre sastojke postepeno dodavajte suhe sastojke te miješajte sve dok ne dobijete lagano tijesto. Tijesto ostavite na sobnoj temperaturi dva sata kako bi vam bilo lakše miješati i napraviti koru za mađarice.
Podijelite tijesto na male okuglice koliko želite kora imati. Male okuglice izvaljajte valjkom za tijesto te su vaše kore za mađaricu gotove.


Traper je uvijek dobar izbor: Pogledajte kako modno usklađeni par sa špice nosi bezvremenski materijal

'Sjene prošlosti': Mirina bivša žena večeras stiže u kvart! U ulozi Glorije našla se poznata glumica i pjevačica Vanda Winter
