Kuharica

Provjereni recept kako napraviti dobre kore za mađaricu

Svaki recept za kore za mađaricu vam je ispao loš? Probajte ovaj najbolji recept kore za mađaricu.

brasno.jpg
Foto: Pixabay

Kolač mađarica zavisi ne samo o kremuj, nego i o korama kakav će sam kolač ispasti. Kore dodaju bolji okus same mađarice da mađarica ne bude suha i neukusna. Za ovaj recept kore za mađaricu potrebni su vam samo par sastojaka što se sa sigurnošću nalaze u svakoj kuhinji.

Sastojci za kore za mađaricu:

  • 600g glatkog brašna
  • 1 praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 50g maslaca
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 200 g šećera u prahu

Priprema kora za mađaricu:

U jednu posudu dodajte sve suhe sastojke: glatko brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu te ih izmiješajte da se ujedine. U drugu posudu pomiješajte sve mokre sastojke: jaja, otopljeni maslac i kiselo vrhnje.

U mokre sastojke postepeno dodavajte suhe sastojke te miješajte sve dok ne dobijete lagano tijesto. Tijesto ostavite na sobnoj temperaturi dva sata kako bi vam bilo lakše miješati i napraviti koru za mađarice.

Podijelite tijesto na male okuglice koliko želite kora imati. Male okuglice izvaljajte valjkom za tijesto te su vaše kore za mađaricu gotove.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.