Kolač mađarica zavisi ne samo o kremuj, nego i o korama kakav će sam kolač ispasti. Kore dodaju bolji okus same mađarice da mađarica ne bude suha i neukusna. Za ovaj recept kore za mađaricu potrebni su vam samo par sastojaka što se sa sigurnošću nalaze u svakoj kuhinji.
Sastojci za kore za mađaricu:
- 600g glatkog brašna
- 1 praška za pecivo
- 2 jaja
- 50g maslaca
- 1 šalica kiselog vrhnja
- 200 g šećera u prahu
Priprema kora za mađaricu:
U jednu posudu dodajte sve suhe sastojke: glatko brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu te ih izmiješajte da se ujedine. U drugu posudu pomiješajte sve mokre sastojke: jaja, otopljeni maslac i kiselo vrhnje.
U mokre sastojke postepeno dodavajte suhe sastojke te miješajte sve dok ne dobijete lagano tijesto. Tijesto ostavite na sobnoj temperaturi dva sata kako bi vam bilo lakše miješati i napraviti koru za mađarice.
Podijelite tijesto na male okuglice koliko želite kora imati. Male okuglice izvaljajte valjkom za tijesto te su vaše kore za mađaricu gotove.