

Ovaj jednostavan recept koristi manje ulja i omogućuje brzu i laganu pripremu hrskavih i ukusnih tikvica. Kako se pripremaju tikvice u fritezi na vrući zrak?
Sastojci za pripremu tikvica u fritezi na vrući zrak:
2 srednje velike tikvice
1 jaje
100 g krušnih mrvica
30 g parmezana
30 g brašna
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica papra
sol po ukusu
maslinovo ulje za prskanje
Kako se pripremaju tikviceu fritezi na vrući zrak?
Zagrijte fritezu na 200°C. Operite i osušite tikvice te ih narežite na štapiće debljine oko 1 cm. U zdjeli pomiješajte brašno, češnjak u prahu, papar i sol.
U drugoj zdjeli umutite jaje. U trećoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice i parmezan. Uvaljajte svaki komad tikvica u brašno, umočite u jaje, a zatim u smjesu krušnih mrvica i parmezana, osiguravajući ravnomjerno prekrivanje svih strana.
Stavite tikvice u fritezu u jednom sloju i pecite 8-10 minuta dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje. Povremeno protresite košaru friteze kako bi se tikvice ravnomjerno ispekle sa svih strana. Kad su tikvice gotove, izvadite ih iz friteze i poslužite toplo s umakom od marinare ili salsom.
Ovaj recept za tikvice u fritezi na vrući zrak je jednostavan, brz i zdrav način pripreme hrskavih i ukusnih tikvica. Sa točnim količinama sastojaka, možete biti sigurni da ćete dobiti savršeno hrskave i ukusne tikvice za samo nekoliko minuta.