Zašto se namače grah prije kuhanja? Namakanje graha prije kuhanja, smanjuje vrijeme kuhanja. Suhi grah je tvrd. A višesatno namakanje razgrađuje čvrstu vanjsku površinu, što skraćuje konačno vrijeme kuhanja. Time možete uštediti na vremenu kada pripremate jelo od graha. Ali ipak ako se nekada dogodi da niste u mogućnosti namakati grah ili ste jednostavno zaboravili, onda isprobajte ovu metodu kako skuhati grah bez namakanja.
Sastojci za kuhanje graha bez namakanja:
- 500 g graha (crvenog, crnog, pinto, bijelog itd.)
- pola žlice soli
Kako brzo skuhati grah bez namakanja?
Za početak zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Raširite grah na lim za kekse i probirite ga kako biste izvadili kamenčiće ili izobličene/zgužvane grahove. Koristite cjedilo da ih brzo isperete vodom. Zatim dodajte grah u svoju pećnicu i prelijte s dovoljno vode da prekrije grah za centimetar i pol. Dodajte svoju sol.
Pecite svoj grah u pećnici oko 70 minuta. Sada je vaš grah gotov. To je jedan od načina kako brzo skuhati grah bez namakanja.