Domaći vafli nisu ništa drugo negoli oni koje ste vi pripremili kod kuće, bilo u pekaču za vafle ili tosteru, ovisno o tome što posjedujete. Domaći vafli okusom su savršeni i podsjećaju na one prave, starinske vafle. Možete ih poslužiti kao slatke ili slane, a domaći vafli oduševit će svakoga.
Domaći vafli pripremaju se od sljedećih sastojaka:
- 4 jaja
- 500 grama brašna
- vrećica i pola praška za pecivo
- 30 dcl mlijeka
- 30 dcl otopljenog maslaca
- 1,5 žličica šećera
- 2,5 žličice soli
Domaći vafli pripremaju se tako da sve sastojke jako dobro izmiksate u kompaktnu smjesu. Ostavite da odstoji 10 minuta da se smjesa sama zgusne i digne. Zagrijte pekač za vafle ili toster. Premažite ih s malo ulja. Naravno, ovisno o vašem pekaču ili tosteru, sami ćete odlučiti koliko vam treba smjese za jedan vafl, no najčešće s jednom žlicom dobite jedan vafl.
Poslužite na pravi starinski način, odnosno neka se domaći vafli nadjenu s medom, javorovim sirupom ili jogurtom.