Hrana i piće
Kuharica

Započnite dan s domaćim hrskavim vaflima

Započnite dan s domaćim hrskavim vaflima
Započnite dan s domaćim hrskavim vaflima. Donosimo recept kako napraviti prave domaće vafle.

Domaći vafli nisu ništa drugo negoli oni koje ste vi pripremili kod kuće, bilo u pekaču za vafle ili tosteru, ovisno o tome što posjedujete. Domaći vafli okusom su savršeni i podsjećaju na one prave, starinske vafle. Možete ih poslužiti kao slatke ili slane, a domaći vafli oduševit će svakoga.

Domaći vafli pripremaju se od sljedećih sastojaka:

4 jaja

500 grama brašna

vrećica i pola praška za pecivo

30 dcl mlijeka

30 dcl otopljenog maslaca

1,5 žličica šećera

2,5 žličice soli

Domaći vafli pripremaju se tako da sve sastojke jako dobro izmiksate u kompaktnu smjesu. Ostavite da odstoji 10 minuta da se smjesa sama zgusne i digne. Zagrijte pekač za vafle ili toster. Premažite ih s malo ulja. Naravno, ovisno o vašem pekaču ili tosteru, sami ćete odlučiti koliko vam treba smjese za jedan vafl, no najčešće s jednom žlicom dobite jedan vafl.

Poslužite na pravi starinski način, odnosno neka se domaći vafli nadjenu s medom, javorovim sirupom ili jogurtom.