Kuharica

Kako se radi domaća tjestenina za juhu?

Ova domaća tjestenina za juhu je tako jednostavna, napravljena sa samo četiri sastojka, a potrebno je samo nekoliko minuta da se skuha. Nije potreban stroj za rezance. Ovi rezanci savršen su dodatak vašoj omiljenoj juhi.

rezanci-tjestenina.jpg
Foto: Pixabay

Za pripremu domaće tjestenine za juhu potrebno vam je svega 4 sastojka koja već imate doma. Donosimo recept za domaću tjesteninu za juhu.

Sastojci za domaću tjesteninu za juhu:

  • 2 jaja
  • 250 g glatkog brašna
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žličica soli

Kako se priprema domaća tjestenina za juhu?

U veliku zdjelu dodajte jaja, brašno, mlijeko i sol. Rukama (alternativno, to možete učiniti mikserom) promiješajte sastojke i mijesite nekoliko minuta dok se ne oblikuje lopta i tijesto ne postane glatko i bez gruda. To traje 8-10 minuta za brašno za sve namjene.

Ostavite tijesto da odstoji 5-10 minuta nepokriveno. Radnu površinu lagano pobrašniti. Pomoću valjka za tijesto razvaljajte tijesto na oko pola cm. Često ga okrećite.

Rezačem za pizzu narežite tijesto na rezance veličine i oblika koje želite. Nakon rezanja, spremni ste za kuhanje. Kuhajte 3-5 minuta. Kušajte kako biste odredili spremnost. Domaća tjestenina za juhu zasigurno je bolja od kupljene. Uvjerite se u to još danas.