
Kako napraviti najbolju domaću pizzu kao iz krušne peći?

Kao i većina izvrsnih talijanskih jela, pizza temelji se na kvalitetnim sastojcima i jednostavnoj pripremi. Uz prave sastojke i nekoliko jednostavnih savjeta moći ćete napraviti domaću pizzu koja će nadmašiti sve pizzerije.
Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za domaću pizzu su:
žlica umaka od rajčice
žlica vode
Sol, po ukusu
2 žlice brašna
175 grama tijesta za pizzu
50 grama sira
4 tanke kriške pršuta, prepolovljene po dužini
50 grama listova rikule
maslinovo ulje
40 grama naribanog parmezana
Zagrijte pećnicu za pizzu na 220°C. Stavite umak od rajčice u malu posudu. Dodajte 1 žlicu vode i sol. Promiješajte da se sjedini. Dodajte još malo vode kako biste postigli konzistenciju umaka za pizzu. Posudu za pizzu obilno pobrašnite i pobrašnite ruke. Lagano razvucite tijesto za pizzu u krug promjera otprilike 20 cm te stavite u posudu. Koristeći stražnju stranu žlice, nježno rasporedite umak od rajčice na tijesto. Sir ravnomjerno rasporedite po pizzi. Stavite pizzu u pećnicu, rotirajući po potrebi.
Pecite dok se korica ne digne, oko 2 minute. Izvadite pizzu iz pećnice. Na pizzu ravnomjerno rasporedite pršut i rikulu. Prema ukusu pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Odozgo stavite naribani parmezan. Ovaj recept za domaću pizzu već je gotov i pizza je spremna za posluživanje. Dobar tek!