Recept i priprema

Kako napraviti najbolju domaću pizzu kao iz krušne peći?

Volite jesti pizzu ali ne znate ju pripremiti kod kuće? Naučite kako se priprema domaća pizza uz ovaj jednostavan recept.

pizza.jpg
Foto: Pixabay

Kao i većina izvrsnih talijanskih jela, pizza temelji se na kvalitetnim sastojcima i jednostavnoj pripremi. Uz prave sastojke i nekoliko jednostavnih savjeta moći ćete napraviti domaću pizzu koja će nadmašiti sve pizzerije.

Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za domaću pizzu su:

  • ‌žlica umaka od rajčice
  • ‌žlica vode
  • ‌Sol, po ukusu
  • ‌2 žlice brašna
  • ‌175 grama tijesta za pizzu
  • ‌50 grama sira
  • ‌4 tanke kriške pršuta, prepolovljene po dužini
  • ‌50 grama listova rikule
  • ‌ maslinovo ulje
  • ‌40 grama naribanog parmezana

Zagrijte pećnicu za pizzu na 220°C. Stavite umak od rajčice u malu posudu. Dodajte 1 žlicu vode i sol. Promiješajte da se sjedini. Dodajte još malo vode kako biste postigli konzistenciju umaka za pizzu. Posudu za pizzu obilno pobrašnite i pobrašnite ruke. Lagano razvucite tijesto za pizzu u krug promjera otprilike 20 cm te stavite u posudu. Koristeći stražnju stranu žlice, nježno rasporedite umak od rajčice na tijesto. Sir ravnomjerno rasporedite po pizzi. Stavite pizzu u pećnicu, rotirajući po potrebi.

Pecite dok se korica ne digne, oko 2 minute. Izvadite pizzu iz pećnice. Na pizzu ravnomjerno rasporedite pršut i rikulu. Prema ukusu pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Odozgo stavite naribani parmezan. Ovaj recept za domaću pizzu već je gotov i pizza je spremna za posluživanje. Dobar tek!