Recept za pizzu

Kratki vodič i savjeti za dizanje tijesta za pizzu

Kada je riječ o pravljenju pizze, postoji ključni sastojak apsolutno neophodan za uspjeh koji bi vas mogao iznenaditi, bez obzira koji recept koristite: vrijeme. Točnije, vrijeme dizanja tijesta za pizzu.

tijesto.jpg
Foto: Pixabay

Koliko dugo tijesto za pizzu odmarati na sobnoj temperaturi? Ovisno o temperaturi u vašem domu, tijestu će trebati 30 minuta do 1 sat da se udvostruči. Nakon što udvostruči veličinu, najbolje je ispeći pizzu ili staviti tijesto u hladnjak kako biste usporili proces. Ako tijesto za pizzu ostavite da odstoji predugo,

Koliko dugo traje dizanje tijesta za pizzu u hladnjaku? Nakon što napravite tijesto za pizzu, možete ga staviti u hladnjak i ostaviti da se diže preko noći do 24 sata. Izvadite ga iz hladnjaka 20-30 minuta prije nego što ga namjeravate koristiti da se ohladi na sobnu temperaturu. Na ovaj način tijesto za pizzu možete napraviti dan ranije.

Što se događa ako tijesto za pizzu predugo pustite da se diže? Tijesto za pizzu koje je predugo ostavljeno da se diže ili se previše dizalo može se srušiti. Gluten postaje previše opušten, a krajnji proizvod će biti gumast ili mrvičast umjesto hrskav i pahuljast. Također može utjecati na okus ono može imati kiselkast ili loš okus. Tako da nikako ne dopustite da dizanje tijesta za pizzu traje predugo.