Čokoladni desert

Recept za čokoladne kekse koji se tope u ustima

Ovi čokoladni keksi koji se tope u ustima. Donosimo pronađite recept za čokoladne kekse.

cokolada.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Čokoladni keksi uvijek su prigodan desert koji može dugo trajati. Ukoliko vam ostane višak keksa pospremite ih u posudu s poklopcem i čuvajte do 3 dana.

Play logo

Sastojci za čokoladne kekse:

  • 100 g omekšalog maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 125 g samodizajućeg brašna
  • 15 g kakaa u prahu

Čokoladni keksi recept:

Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite tepsiju papirom za pečenje. Izmjerite maslac i šećer i dodajte ih u veliku zdjelu za miješanje. Tucite maslac i šećer drvenom kuhačom dok se dobro ne izmiješa i ne omekša. Izvažite brašno i kakao prah i dodajte ih u zdjelu za miješanje. Nastavite miješati žlicom, a zatim rukama sve to sjedinite u mekanu kuglu tijesta. Uzmite male komadiće tijesta i razvaljajte ih u kuglice. Želite da sve budu otprilike iste veličine (otprilike veličine oraha).

Play logo

Kuglice tijesta stavite na pripremljenu tepsiju. Umočite vilicu u hladnu vodu i lagano pritisnite svaku kuglicu biskvita. Ispecite čokoladne kekse. Čokoladne kekse pecite u pećnici 12-15 minuta dok ne budu potpuno pečeni. Bit će još malo mekani kad izađu iz pećnice, ali će malo tvrđi kad se ohlade. Izvadite čokoladne kekse iz pećnice, ostavite da se malo ohlade prije nego ih ostavite da se potpuno ohlade na rešetki.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.