403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
IDEALAN LJETNI DESERT

Slatki užitak s malinama – lagani kolač za vruće dane

Slatki užitak s malinama – lagani kolač za vruće dane
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ovaj lagani kolač s malinama osvježit će te i ugoditi tvom nepcu bez osjećaja težine. Idealno je osvježenje za vruće ljetne dane, a maline mu daju poseban voćni šarm i zdravu dozu vitamina

Ljeto je pravo vrijeme kada nam priroda daruje pregršt svježeg voća, a maline su među omiljenim ljetnim plodovima. Njihova sezona traje od kraja proljeća pa sve do sredine ljeta, što ih čini idealnim sastojkom za lagane i osvježavajuće deserte. Osim što su ukusne, maline su i vrlo zdrave – bogate su vitaminima C i K, vlaknima te antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i jačaju imunitet.

U ljetnim mjesecima često tražimo nešto lagano i osvježavajuće što neće biti preteško za želudac, a pritom će zadovoljiti i našu potrebu za slatkim. Ovaj kolač s malinama savršen je spoj nježne teksture, osvježavajućeg okusa i laganih sastojaka. Idealno je rješenje za vruće dane kada ne želimo provoditi previše vremena u kuhinji, ali želimo uživati u nečem domaćem i zdravijem.

Slatki užitak s malinama – lagani kolač za vruće dane

Recept za lagani ljetni kolač s malinama

Sastojci:

  • 200 g svježih malina
  • 150 g brašna (može i integralno ili bijelo)
  • 100 g šećera (može i kokosovog ili meda po želji)
  • 100 ml jogurta ili kiselog vrhnja
  • 80 ml ulja (najbolje blagog poput suncokretovog ili maslinovog)
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer ili nekoliko kapi vanilije
  • Prstohvat soli
  • Po želji malo limunove korice za dodatnu svježinu

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 180 °C i pripremi kalup za pečenje (manji četvrtasti ili okrugli), premaži ga s malo ulja ili obloži papirom za pečenje.
  • U jednoj zdjeli izmiksaj jaja sa šećerom i vanilinim šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla.
  • Dodaj ulje i jogurt (ili kiselo vrhnje) pa dobro promiješaj.
  • U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i po želji limunovu koricu.
  • Suhe sastojke postupno dodaj u mokru smjesu, lagano miješajući da se sve sjedini.
  • Na kraju pažljivo umiješaj svježe maline, pazeći da ih ne zgnječiš previše.
  • Smjesu ulij u pripremljeni kalup i peci oko 30–35 minuta, odnosno dok kolač ne poprimi zlatnu boju, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
  • Pusti da se kolač ohladi, zatim ga možeš poslužiti samog ili s malo grčkog jogurta, sladoleda od vanilije ili šlaga.

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx