Gastro
NESTAJE U TRENU

Raffaello torta bez pečenja – savršena ljetna slastica s kokosom i bijelom čokoladom

Raffaello torta bez pečenja – savršena ljetna slastica s kokosom i bijelom čokoladom
Torta je najbolja kad je dobro ohlađena – idealna za ljeto, rođendane i svečane trenutke kad želite impresionirati bez puno truda

Ako ste ljubitelj laganih, kremastih deserata i neodoljivog okusa kokosa, Raffaello torta bez pečenja idealan je izbor za vas. Ova torta, inspirirana popularnim Raffaello kuglicama, spaja bogat okus bijele čokolade i nježnost kokosa – i to sve bez korištenja pećnice.

Kremasta tekstura, bogat okus i elegantan izgled ove torte očarat će vas na prvi zalogaj. Savršena je za tople ljetne dane ili posebne prilike koje dijelite s najdražima.

Sastojci: 

  • 700 ml vrhnja za šlag
  • 70 g šećera
  • 200 g krem sira
  • 50 g kokosa + dodatno za dekoraciju (po želji)
  • 240 g maslaca keksa (npr. Petit Beurre)
  • 4 Raffaello kuglice + dodatno za dekoraciju (po želji)

Za preljev:

  • 100 g bijele čokolade
  • 50 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  • Vrhnje za šlag i šećer čvrsto izmiksajte. Dodajte krem sir i kokos, pa sve dobro sjedinite.
  • Maslac kekse i Raffaello kuglice izlomite na sitne komadiće i umiješajte u kremu. Miješajte dok se sve ne poveže.
  • Smjesu prebacite u kalup za tortu promjera 24 cm. Poravnajte površinu i lagano pritisnite.
  • Zagrijte vrhnje za šlag, prelijte preko nasjeckane bijele čokolade i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Prelijte tortu čokoladnim preljevom i ukrasite po želji kokosom ili dodatnim Raffaello kuglicama. Ostavite je 30 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim nekoliko sati u hladnjaku da se dobro stegne.
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx