Torta je najbolja kad je dobro ohlađena – idealna za ljeto, rođendane i svečane trenutke kad želite impresionirati bez puno truda
Ako ste ljubitelj laganih, kremastih deserata i neodoljivog okusa kokosa, Raffaello torta bez pečenja idealan je izbor za vas. Ova torta, inspirirana popularnim Raffaello kuglicama, spaja bogat okus bijele čokolade i nježnost kokosa – i to sve bez korištenja pećnice.
Kremasta tekstura, bogat okus i elegantan izgled ove torte očarat će vas na prvi zalogaj. Savršena je za tople ljetne dane ili posebne prilike koje dijelite s najdražima.
Sastojci:
- 700 ml vrhnja za šlag
- 70 g šećera
- 200 g krem sira
- 50 g kokosa + dodatno za dekoraciju (po želji)
- 240 g maslaca keksa (npr. Petit Beurre)
- 4 Raffaello kuglice + dodatno za dekoraciju (po želji)
Za preljev:
- 100 g bijele čokolade
- 50 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Vrhnje za šlag i šećer čvrsto izmiksajte. Dodajte krem sir i kokos, pa sve dobro sjedinite.
- Maslac kekse i Raffaello kuglice izlomite na sitne komadiće i umiješajte u kremu. Miješajte dok se sve ne poveže.
- Smjesu prebacite u kalup za tortu promjera 24 cm. Poravnajte površinu i lagano pritisnite.
- Zagrijte vrhnje za šlag, prelijte preko nasjeckane bijele čokolade i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Prelijte tortu čokoladnim preljevom i ukrasite po želji kokosom ili dodatnim Raffaello kuglicama. Ostavite je 30 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim nekoliko sati u hladnjaku da se dobro stegne.