Gastro
KREMASTI UŽITAK

Osvježavajući kolač s malinama i svilenkastom kremom – bez pečenja

Osvježavajući kolač s malinama i svilenkastom kremom – bez pečenja

Ljeti želimo nešto osvježavajuće, ali i bogato – upravo takav je ovaj kremasti kolač s malinama. Hrskava podloga, svilenkasta krema i svježe maline čine savršenu kombinaciju. Poslužite ga hladnog, uz malo šlaga ili kuglicu sladoleda.

Sastojci: 

  • 200 g keksa (petit beurre ili digestive)
  • 100 g maslaca
  • 500 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g šećera
  • 2 žumanjka
  • 40 g gustina
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 250 g mascarpone sira (ili krem sira)
  • 300 g svježih malina
  • 1 želatina (list ili vrećica u prahu)
  • 2 žlice šećera
  • 50 ml vode

Priprema:

  • Kekse usitnite, pomiješajte s otopljenim maslacem, utisnite u kalup s papirom za pečenje. Stavite u hladnjak 15 minuta.
  • Zakuhajte mlijeko s vanilin šećerom. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, šećer i gustin, dodajte malo toplog mlijeka pa sve ulijte natrag u lonac. Kuhajte dok se ne zgusne. Ohladite, zatim umutite mascarpone i šlag u ohlađenu kremu.
  • Kremu nanesite na ohlađenu podlogu, poravnajte. Poredajte maline po vrhu.
  • Želatinu pripremite prema uputi. Ugrijte vodu sa šećerom, dodajte želatinu i prelijte preko malina. Hladite barem 2 sata. 

Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx