Sve na svom mjestu

Želiš dovesti red u svoj dom? Ništa lakše uz ova genijalna organizacijska rješenja

Uredan dom ponekad zna bit nemoguća misija, no zahvaljujući odličnim idejama s Instagrama, nikada nije bilo lakše pospremiti kuću ili stan

resjlaa.jpg
Foto: Instagram
Play logo

Želiš li dovesti misli u red, dovedi red svoj dom. Kažu, pospremanje, ono klasično u kojem meteš, brišeš i slažeš po kući jako dobro utječe na mentalno zdravlje. Pomaže ti da "posložiš" psihu i razjasniš stvari. No, nije jednostavno, osobito ako si rastresena, dovesti svoj životni prostor u red, organizirati ga. Čak to i ne mora imati veze s tvojim psihičkim stanjem.

Play logo
Image
Praktičan i lijep

Jednostavno i brzo preuredi hodnik te ga učini najljepšim mjestom u domu

Možda si mentalno vrlo jaka osoba, no nemaš talenta za organizaciju. Na sreću, ima onih kojima to itekako ide od ruke, a svoje savjete i rješenja nesebično dijele na Instagramu.

Pronašli smo nekoliko odličnih ideja za uredan dom, odnosno da i ti konačno ispuniš očekivanja koja od tebe, kada je o urednosti riječ, ima tvoja mama. Vidjet ćeš, kada budeš znala gdje ti što stoji, bit ćeš puno operativnija i brža, a i manje ćeš energije trošiti na traženje stvari po stanu.

Play logo

Slaganje odjeće

Umjesto da slažeš majice jednu na drugu, slaži ih kao na fotografiji. Bit će ti puno preglednije, lakše ćeš ih vaditi iz ladice, nego s police i manje će se gužvati jer ni jedna neće biti pod težinom ostalih.

Začini

Ova nam se ideja jako sviđa. Kui jednake bočice za začine, neka budu prozirne. Na svaku napiši što je u njoj i složi ih u jednu veliku ladicu, po mogućnosti plitku. Ako upravo radiš kuhinju, naruči ladicu baš po mjeri za začine. Svi će ti biti nadohvat ruke, a neće skupljati prašinu po policama.

Play logo

Pilicu u ruke i prilagodi sama kuhinjski tvojim potrebama

Ako si vješta s rukama, ovo možeš i sama napraviti, a ako nisi, zamoli stolara ili prijatelja. Dobit ćeš pregledne police za začine i razne namirnice.

Play logo

Odjeća za klince

Imaš li malenu djecu, zasigurno imaš i puno sitne odjeće koju je nemoguće držati urednom. Barem se tako čini. No, ima onih kojima i to polazi za rukom. Kupi nekoliko kutija koje ćeš staviti u ormar kako bi sortirala odjeću te ju slaži po funkcionalnosti. Odjeću za trening na jedno mjesto stavi, odjeću za školu na drugo, veste na treće. Čarapice u jednu kutiju, gaćice u drugu, potkošulje u treću.

Organzator za ladicu

Napravi sama organizator za ladicu od starih kutija. Možeš zaposliti i klince da ih naprave za svoje ladice. Sigurno će ih više cijeniti, nego da odete u dućan i kupite ih, a vjerojatno će im to što suih sami napravili motivirati da ih koriste. Čarape složene na ovaj način puno urednije izgledaju, negokad ih samo ostaviš u ladici.

Play logo

Walk in ormar

Ako si sretnica s viškom sobe u stanu, toplo ti preporučamo da napraviš od nje garderobu. Pažljivo ju osmisli i iskoristi svaki centimetar prostora. Msli pritom mna torbe, torbice, nakit i obuću, Neka sve ima svoje mjesto.

Play logo

Radni ili kreativni prostor

Pomoću staklenki organiziraj boje, flomastere i sve ostalo čime se služe tvoji klinci ili ti, ukoliko se baviš slikanjem ili crtanjem. Na isti način možeš organizirati uredski pribor, što dobro dođe, ukoliko ti je ured trenutno doma.

Uvedi reda u kupaonski ormarić i ladice

Gomila sitnih stvarčica, plitke police, kakve su najčešće u kupaonskom ormariću, vrlo lako će te izbaciti iz takta već rano ujutro, prije prve kave. No, ne mora biti tako, uz nekoliko prozirnih plastičnih posuda i organizatora za ladice, tvoja kupaonica može biti uredna poput ljekarne.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.