Znaš li što esencijalna ulja govore o tvojoj osobnosti?

Eterična ulja su puno više od kapljica kojima ćeš namirisati svoj dom. Ona djeluju na tvoju psihu i tijelo

Znaš li što esencijalna ulja govore o tvojoj osobnosti?

Obožavaš kad ti se stanom proširi miris limunske trave koju si ukapala u aromatičnu lampu? Možda nisi ni svjesna koliko toga eterična ili esencijalna ulja mogu otkriti o ljudima koja ih koriste. Upravo to pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu PLoS ONE.

Image

Eterična ulja koja će na prirodan način ukloniti sve tvoje probleme sa snom

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Provedeno je na više od 1200 Amerikanaca i Amerikanki, a pokazalo je da religiozne osobe češće posežu za mirsnim kapima, nego one kojima duhovnost nije važna. Isto tako, to će u većem broju biti žene, no muškarci. Eterična ulja taođer će više koristiti  neurotične osobe jer im pomažu poboljšati psihičko stanje.

Vrlo savjesni ljudi (i to je bila jedna od kategorija u istraživanju), rjeđe će trošiti esencijalna ulja, od onih manje savjesnih, dok će politički konzervativci najčešće posezati za esencijalnim uljnim mješavinama napravljenima za duhovni rast.

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Američko istraživanje je dosta općenito i provedeno kako bi se ispitalo tržište, no ima zanimljive zaključke. 

Puno dublje od njega u svijet eteričnih ulja ulazi zagrebačka aromaterapeutkinja Zrinka Jezdić koja se već dva desetljeća bavi individualnim terapijama esencijalnim uljima, a prošle je godine izdala veliki vodič "Arhetipovi esencijalnih ulja" u kojoj donosi sve o ovom daru prirode, jer eterična ulja su baš to, ali i arhetipove ulja koji pomažu osobi da bolje upozna sebe.

Arhetip je pojam koji je stvorio tvorac psihoanalize Carl Gustav Jung, a znači prasliku, model ponašanja koji nas određuje, a da ga nismo svjesni.

Esencijalna ulja imaju energiju i inteligenciju pomoću koje komuniciraju s tvojim bićem i mogu iz tebe izvući najbolje, tvrdi u svojoj knjizi aromaterapeutkinja Jezdić koja se u u 20 godina rada s klijentima u to uvjerila puno puta.  

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.