Zdrav izbor za doručak
Većina ljudi dan započinje s rafiniranim ugljikohidratima što može povećati rizik od pretilosti, pa čak i od dijabetesa tipa 2. Zamjenom doručka bogatog ugljikohidratima za hranu bogatu proteinima poput jaja može nam pomoći kod gubitka kilograma.
"Preporučujem jaja kao dio zdravog doručka. Kako bi doručak bio uravnotežen, važno je uključiti voće i povrće, cjelovite žitarice i mliječne proizvode", kaže Rizzo te dodaje da osim toga zdrav doručak može smanjiti ukupni unos kalorija smanjivanjem gladi tijekom dana.
Ne postoji strogo pravilo o tome koliko jaja možemo pojesti, ali ako je osoba zdrava svaki dan je dozvoljeno jedno jaje. Istraživanja su pokazala da to neće utjecati na kolesterol. Naravno, vrlo je važan način na koji se jaja pripremaju i s čime ih jedemo.
Poširano, kuhano i prženo jaje (na malo masnoće) su dio zdrave prehrane, ali uz njih ne smijemo dodavati namirnice poput slanine i kobasica. Povrće treba biti prvi izbor u uravnoteženoj prehrani jer ćemo tako lakše sačuvati zdravlje i izgubiti kilograme.