Zašto bi ti crni kim ove jeseni trebao biti saveznik protiv prehlada?

Zdravlje ne možemo kupiti i svi smo svjesni njegove neprocjenjive vrijednosti. Ono što možemo učiniti je preventivno zaštititi i obogatiti svoj organizam i imunitet uzimajući prave i pomno odabrane dodatke

Zašto bi ti crni kim ove jeseni trebao biti saveznik protiv prehlada?

Sama pomisao na gripu i prehlade, pogotovo u ovoj situaciji s COVID-om, koja je zadesila čitav svijet, ponukalo je sve više ljudi da posegnu za kvalitetnim „zaštitnicima“. Škola, vrtić, posao, privatne i poslovne obaveze, sve su to mjesta na kojima provodimo određeno vrijeme u kontaktu s drugima. Kako bi se svaki roditelj osjećao barem malo manje zabrinuto, posezanje za ljekovitim pripravcima jednostavno je neizbježan korak.

Postoji jedna legenda koja kaže da su u vrijeme strašne kuge u Francuskoj, četiri lopova pljačkala grobove nesretnika umrlih od ove strašne bolesti. Na taj način su se izložili ne samo opasnosti od zakona, već i mnogo pogubnijoj izloženosti zarazi. Od kuge su ih spasile četiri biljke, a od zakona milost u zamjenu za tajnu njihova preživljavanja. To je izvor naziva Matičnjakovog meda „Četiri lopova“, poznatog kao - med za jačanje imuniteta. U Matičnjaku već dugi niz godina proizvode med koji miješaju sa sjemenkama i ljekovitim biljem i tako dobivaju dodatke prehrani na bazi meda, koji su potpuno prirodni, bez konzervansa i aditiva. Funkcionalni med „Četiri lopova“ je pripravak na bazi meda kojemu su dodane sjemenke crnog kima te četiri ljekovite biljke našeg podneblja: kadulja, ružmarin, majčina dušica i matičnjak. Mnogi ih zovu biljnim antibioticima. To su četiri lopova koji su „ulovljeni“.  Peti lopov, je vođa skupine i nikada nije uhvaćen, ali legenda kaže da je bio Arapin i da mu je glavno oružje protiv bolesti bio crni kim.

ImageKombinacija meda i ljekovitog bilja se pokazala izvrsnom prvom pomoći kod upaljenog i nadraženog grla te infekcija gornjih dišnih puteva. Znamo da je za zdravlje važno da izađete u prirodu, ali bilo bi dobro da prirodi dozvolite da uđe u Vaš dom pa neka hladno prešano ulje crnog kima i Četiri lopova postanu Vaša prva linija obrane protiv virusa i bakterija ove zime i jeseni. Dok prava zima još nije počela, najbolji je trenutak za postepeno jačanje imuniteta kako bi se na vrijeme započelo sa prevencijom nadolazećih simptoma gripe i prehlade. Korištenjem sjemenki crnog kima u medu čisti dišne puteve, sprječava nakupljanje sluzi, omogućava bolje i dublje disanje i povećava aktivnost obrambenog sustava. Bit je postići u vrijeme najljuće zime najviše razine T-limfocita i NK- stanica u organizmu. Te su stanice nosioci imunog sustava i prva crta obrane od virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Proizvode možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, određenim ljekarnama, a odnedavno i u prodajnim mjestima Kauflanda te Veronika delikatesa. Kompletan asortiman Matičnjaka možete pronaći u Fitzona centru u Zagrebu, gdje se ujedno nalazi i savjetovalište fitoterapeuta Ive Bačlije u svrhu korištenja proizvoda kod uklanjanja određenih zdravstvenih tegoba te izrade individualnih programa dodataka prehrani. Za one sklonije online kupnji, potražite na webshopu Matičnjaka klikom ovdje gdje možete pronaći detaljnije informacije o proizvodima i provjeriti što se još nudi u Matičnjakovoj riznici zdravlja.