Zaštitne maske su vrlo važne i nužne: Saznaj kako si olakšati ljeto pod maskama

Bez maski za lice ovo ljeto nećemo moći ni do trgovine, zato smo istražile trikove kako nošenje učiniti podnošljivim

Zaštitne maske su vrlo važne i nužne: Saznaj kako si olakšati ljeto pod maskama

Kada je u pitanju naše zdravlje, ništa nam ne bi trebalo biti teško. No kada je živa u termometru daleko prešla 30 stupnjeva Celzijevih, tkanina preko nosa i usta zadnja je stvar koju želimo. Ipak ne bi trebala izlagati sebe i druge riziku pa smo zato pronašle načine kako iskustvo nošenja maske napraviti podnošljivim

Image

Zaštitna maska za lice može biti odličan modni detalj. Kakva je za tebe po tvom horoskopskom znaku


Zaštitne maske za lice, koliko god bile neugodne, vrlo uspješno smanjuju širenje zaraze. Iako bi bilo najbolje da nosiš kiruršku zaštitnu masku, ona od tkanine isto će poslužiti. Vrijeme je da se privikneš na svoju masku jerje od ovog tjedna nošenje maski u svim zatvorenim prostorima obavezno. 


Kako bi svima olakšali ove vruće dane, pronašle smo nekoliko trikova kako si nošenje maske olakšati. Jednom kada vrijeme zahladi, svima će nam biti lakše nositi ih, no do tada napravi sve što možeš kako bi si olakšala svakodnevicu i spriječila pojavu iritacija i akni. 

Izaberi masku u kojoj je lakše disati


U maskama koje imaju više strukture, poput onih s nekoliko pregiba, puno je lakše disati nego u maskama koje leže ravno preko nosa i usta. Važno je napomenuti da takve maske pružaju manje zaštite za ljude oko tebe zato takve maske nosi isključivo na otvorenim prostorima. Ako si u blizini ljudi u zatvorenom prostoru, koristi sigurniju masku i jednostavno probaj izdržati vrućinu za dobrobit njihovog zdravlja. 

Odaberi pravi materijal


Izabrati masku izrađenu od kvalitetnih materijala posebno je važno ako zbog nje dobiješ osip ili ti maska nadražuje kožu. Najbolje bi stoga bilo izabrati masku od 100% organskog pamuka ili iste one tkanine od koje se izrađuje odjeća za vježbanje. Po preporukama stručnjaka, još bi bolje bilo kada bi umjesto debelog pamuka koristila masku koja je napravljena od nekoliko slojeva tankog i mekanog pamuka.

Ponesi rezervu


Kada napuštaš dom uvijek ponesi više od jedne maske za lice. Tako ćeš uvijek biti spremna ako se jako uznojiš noseći masku. Pojava dermatitisa, pa čak i akni, zbog znojne maske nije nimalo rijedak slučaj. Najbolje češ ga spriječiti ako u torbicu ubaciš još jednu masku koju su dobro zatvorila u plastičnu vrećicu kako ne bi došla u kontakt na virusima i bakterijama prije nego što ju uopće staviš na lice. 

Pomno planiraj skidanje maske


Ako si potpuno sama u prostoriji ili u javnom prijevozu, u redu je skinuti masku na nekoliko trenutaka kako bi duboko udahnula, no nakon toga ju odmah vrati na lice. Najbolji način kako usporediti to što imaš masku, ali ju ne koristiš je kao da si štitnike za koljena ostavila u torbi, a krenula si se u rolama spustiti niz brdo.