Vrijeme je da samu sebe staviš na prvo mjesto, evo kako

Ako ne možeš voljeti samu sebe, nećeš moći voljeti ni druge

Vrijeme je da samu sebe staviš na prvo mjesto, evo kako

Konstantan stres, užurbani život i nedostatak vremena mogu u tebi izazvati stres i gubitak vlastitog identiteta. Kada ti je pozornost podijeljena između posla, djece i prijatelja, teško je pronaći vrijeme samo za sebe. 

Biti sama svoj prioritet ne znači biti sebična nego jednostavno voljeti sebe. A mi ti donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako to učiniti.

1. Odvoji vrijeme samo za sebe

Ne trebaš se osjećati loše ako odlučiš otkazati sve planove i posvetiti se samo sebi. Bilo da ćeš čitati knjigu, pisati dnevnik, pogledati film ili pripremiti pjenušavu kupku, pronađi nešto što te opušta. Odmor i briga o svom mentalnom zdravlju trebala bi ti biti visoko na listi prioriteta.

Padh GIF from Readingabook GIFs2. Ne govori sama sebi ružne riječi

Koliko si puta uhvatila samu sebe kako govoriš negativno o sebi? Prestani kritizirati samu sebe i na svoje nesigurnosti i sumnje odgovori empatijom. Ako nešto ne bi rekla prijateljici, nemoj reći ni sebi. 

You Is Smart, You Is Kind, You Is Important GIF from Smart GIFs3. Riješi se krivnje koju osjećaš

Ako većinu svog vremena stavljaš potrebe drugih ispred vlastitih, vjerojatno se osjećaš vrlo sebično kada za promjenu na prvo mjesto staviš sebe. Vrijeme je da promijeniš način razmišljanja i zapamti – nikada se ne trebaš opravdavati zato što se brineš o sebi.

Highfive GIF from Highffve GIFs4. Nemoj uvijek govoriti 'da'

U užurbanom svijetu lako je zanijeti se i pristati na sve nove izazove na koje naiđeš. No nekada trebaš stati na loptu i jednostavno reći 'ne'. Ne možeš uvijek zanemariti svoje potrebe kako bi zadovoljila tuđe. 

No Nooo GIF from No GIFs5. Zavoli svoje tijelo

Svakodnevno se opterećujemo svojim izgledom, a rijetko kada smo zadovoljne svojim tijelom. Ono nam omogućuje da dišemo, hodamo, volimo i jednostavno ne zaslužuje kritike koje mu upućujemo. Umjesto da si nesretna zbog nesavršenosti, slavi svoje tijelo i prihvati ga onakvo kako je.

Kris Jenner God ILove Myself GIF from Krisjenner GIFs6. Nemoj se bojati pitati za pomoć

I ti si samo čovjek koji ima svoje granice stoga se ne trebaš stidjeti pitati nekoga za pomoć. Osloni se na svoje prijatelje i obitelj i traži od njih podršku koja ti je potrebna. 

Help Me Ahh GIF from Helpme GIFs7. Otpusti stvari na koje ne možeš utjecati

Nauči se stvari otpustiti i zaboraviti. Ne možeš utjecati na stvari koje su se dogodile u prošlosti ili kako će drugi gledati na postupke koje ćeš napraviti u budućnosti. Što prije to shvatiš, lakše ćeš ići kroz život.

Bye Bye GIF from Bye GIFs8. Reci sama sebi: 'Ja to mogu'

Koristiš li riječi 'ne mogu' često? Vrijeme je da prestaneš i pretvoriš ih u 'pokušat ću' i 'ja to mogu'. 

Twice Approved GIF from Parksandrec GIFs9. Prihvati svoje emocije

Kako se nosiš s usponima, tako se trebaš nositi i s padovima. Negativne emocije nemoj jednostavno potisnuti nego ih proživi i nosi se s njima. Ako ti se plače, plači, a ako ti se smije, smij se - dopusti sama sebi da budeš ranjiva.

Sad Crying GIF from Sad GIFs10. Okruži se pozitivnim ljudima

Prijateljstva bi te trebala veselit, a ne stvarati ti brigu. Prijateljice koje te podižu, podržavaju i inspiriraju pomažu ti da rasteš kao osoba. Možda zvuči grubo, ali neka prijateljstva jednostavno ne trebaš održavati ako ti ne odgovaraju. Ako konstantno žrtvuješ svoju sreću zbog njih, vrijeme je za nova poznanstva.

Clueless Best Friends GIF from Clueless GIFs

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.