Jaja, šunka, riba, pecivo od dizanog tijesta... Svi znaju što se jede za taj najveći kršćanski blagdan. Ako ste pobornik ekološke hrane i prirodnih delicija, iskoristite ove
blagdane i uskrsni stol obogatite zdravim jelima i slasticama. Francuska salata jedno je od nezaobilaznih jela za Uskrs. Recept već sigurno znate:
Sastojci: 5 tvrdo kuhanih jaja5-6 krumpira (srednje veliki)3-4 kuhane mrkve1 šalica kuhanog graška3-4 kisela krastavca1 žlica limunovog soka2-3 žlice majonezepaparsol Krumpir, mrkvu, krastavce i jaja narežemo na kockice, dodamo grašak, limunov sok, sol i papar, pa sve dobro izmiješamo. Dodamo majonezu pa još jednom sve dobro promiješamo tako da majoneza poveže sastojke. Prije posluživanja ostavite na hladnom par sati.
Ovog Uskrsa napravite promjenu i pripremite francusku salatu sa zdravim namirnicama iz dućana Bio & Bio:
Uz njihov već kuhani grašak i mrkvu u staklenki, te ekološke kisele krastavce, pripremit ćete salatu u trenu.
Ekološki krumpiri – izvoran okus na blagdanskom stoluJeste li znali da upravo krumpir u najvećoj mjeri upija herbicide, pesticide i fungicide i to tijekom uzgoja, no i nakon ubiranja. To su pokazala istraživanja koja je proveo američki Nacionalni odbor za definiranje ekoloških standarda (National Organic Standard Board) na čelu s prof. Moyerom. Stoga preporučujemo ekološki krumpir iz Biovegine ponude, izvornog okusa, koji nije tretiran štetnim sastojcima.
Zdrave slastice na stolu
Kolači, pince i dizano tijesto dio su uskrsne trpeze, a da budu ukusni i zdraviji nego inače umjesto šećera koristite slad. Evo zašto:
Sladovi sadrže više vitamina i minerala nego običan bijeli šećer.Posebno se minerali nalaze u većim količinama nego u bijelom šećeru, no količina vitamina u sladovima, baš kao i u bijelom šećeru, zanemariva je. Dakle sladovi u odnosu na rafinirani šećer sadrže:a. manju količinu ukupnih šećera (ugljikohidrata) i manju količinu energetske vrijednosti jer sadrže više tekućine b. različite tipove šećera c. veće količine željeza, kalcija, magnezija
U sladovima uopće nema glutena. Gluten je proteinska supstanca koja se pojavljuje u raznim vrstama žitarica, tj. u pšenici (i biljkama iz «porodice» pšenice), zobi, ječmu i raži. Međutim, sladovi se dobivaju se na način da gluten ne prelazi iz zrna u sirup, odnosno slad.
Sladovi ne utječu na okus keksa i slatkiša. Većina sladova ima prilično neutralan, ali ugodan i sladak okus. No, ječmeni slad ima vrlo izraziti okus koji se može dobro osjetiti u konačnom proizvodu. Koji Vam se slad najviše sviđa ipak ćete morati iskusiti sami.
Želite li zaista u potpunosti zdrave zaslađivače - obavezno potražite sladove s certifikatom organskog uzgoja (mi vam preporučujemo Fertillia).
Ako pak nemate vremena pripremati kolače, probajte nove slatke Bio & Bio delicije:Bio krenzl - obični i od čokolade, Bio mix - sitni kolačići koje smo predstavili za Božić, torte od čokolade i vanilije, kokos delicija, pita od jabuka. Sve slastice zaslađene su smeđim šećerom ili prirodnim zaslađivačima, i jedino se u slasticama koje sadrže čokoladu nalazi punomasno dehidrirano mlijeko. U pripremi se koristi nehidrogenizirani margarin, pekmezi od ekomarelica i šumskog voća.......
Povodom blagdana bio&bio ima posebnu uskrsnu akcijsku prodaju i degustacije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Dubrovniku
29.3 - 4.4. degustacija istraskog ekološkog vina Teran i Repro Eko vege zagrebački odrezak
Akcijska prigodna prodaja dolje navedenih proizvoda - popust 10-20 % MAJONEZA BILJNA VITAQUELL 250g TOFU KOBASICA JUMBOS 275g TOFU SALAMA NAREZANA VELAMI 100g PŠENIČNI ĆEVAPČIĆI 200g ČOKOLADNE BUBAMARE 5g ŠEĆER SMEĐI bio&bio 500g BADEM bio&bio 200g GROŽĐICE bio&bio 200g GROŽĐICE bio&bio 400gMARELICE SUHE bio&bio 200g SEITAN DIMLJENI REPRO VEGE ZAGREBAČKI ODREZAK REPRO EKO 2+1 akcija za kupnju istarskih autohtonih vina Teran- u periodu od 29.3. - 4.4
za kupljeni ajvar i krastavce EKOZONA gratis paprika punjena kupusom - do 4.4