Tjedno planiranje obroka: Uštedite vrijeme i novac

Ako želite na efikasan način poboljšati svoj prehrambene navike, tjedno planiranje obroka idealno je rješenje za vas

Tjedno planiranje obroka: Uštedite vrijeme i novac

Ako svakodnevno kuhate i imate problema s novim idejama u obrocima, možda je vrijeme da napravite tjedno planiranje obroka. Osim što možete izbjeći svakodnevni odlazak u trgovinu i na taj način uštedjeti vrijeme, uz dobar plan prehrane možete uštedjeti i novac. 

Tjedno planiranje obroka izvrstan je način da u svoju prehranu unesete raznovrsne namirnice i da si olakšate kupovinu. Krenite od jela koje volite kuhati i jesti, pa za početak osmislite sedam različitih jela za raznovrsnu prehranu. Vodite računa da u tjedno planiranje obroka uvrstite raznovrsne namirnice, odnosno da se vaša prehrana bazira na kombinaciji povrća, mesa, ribe, tjestenine itd. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Za početak možete planirati samo ručak ili, ako ste se spremni držati strogog rasporeda, sve dnevne obroke u tjednu. Krenite od prvog dana u tjednu i osmislite doručak, ručak i večeru te međuobrok po želji. Ako se bavite fitnessom, pokušajte svoj plan usuglasiti s vašim potrebama. Primjerice, ako želite izgubiti kilograme, pokušajte izbaciti namirnice koje su bogate ugljikohidratima, a ako želite povećati mišićnu masu potrudite se uključiti čim više namirnica koje su bogate proteinima.