Sušenje nevena za čaj: Isprobajte ukusan čaj koji će vas oduševiti

Svi ljubitelji čajeva moraju isprobati sušenje nevena za čaj, a u nastavku donosimo efikasnu metodu sušenja

Sušenje nevena za čaj: Isprobajte ukusan čaj koji će vas oduševiti

Ako ste ljubitelj čajeva i ako se odlučite za sušenje bilja kod kuće, ovaj će vam postupak osigurati jeftiniji i svježiji biljni čaj od onog koji možete kupiti u trgovini. Svi biljni čajevi imaju zdravstvene prednosti – oni mogu ublažiti stres, poboljšati lošu probavu i sniziti stopu karcinoma. Sušenje nevena za čaj jedna je od opcija koja će vam pružiti upravo to - spoj svježine i zdravlja.

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Naime, biljni su čajevi prepuni antioksidansa, a većina njih sadrži i vitamine i minerale. Međutim, ne treba zaboraviti niti mjere opreza. Kada se upuštate u sušenje nevena za čaj, nemojte pretjerati u količini. Skupite neven na hrpicu te ga povežite i objesite da visi naopačke. Radi se o metodi koja postiže uspjehe stoljećima. Druga metoda je da položite biljke na čisti ručnik ili upijajući papir i to na mjesto gdje će zrak slobodno cirkulirati.

Sušenje nevena za čaj traje između dva i tri tjedna. Ako ste pravilno odradili sušenje, neven će zadržati određenu količinu bolje. Čaj od osušenog bilja se mora potrošiti u roku od tri mjeseca. Nakon ovog vremena čaj će biti bez ukusa tj. bljutav. Čaj čuvajte u hermetički zatvorenim posudama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.