Svestrani dodatak jelima

Sušene rajčice popularna su delicija, ali jesu li zdrave?

Nakon što se rajčice osuše, poprimaju žvakastu teksturu i dobivaju još intenzivniji okus od svježih rajčica, stoga se savršeno uklapaju u gotovo sva slana jela. A koliko su zapravo zdrave, provjeri u nastavku

profimedia-0561118975.jpg
Foto: Profimedia

Dobar su izvor vlakana

Vlakna su ključna u svakoj zdravoj prehrani. Voće, povrće, grah, mahunarke i zob neki su primjeri hrane bogate vlaknima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlakna pomažu održavati vaš probavni sustav zdravim i nesmetanim, a čak ti mogu pomoći da se osjećaš duže sito nakon jela. Prehrana bogata vlaknima može pomoći u zaštiti od srčanih bolesti, raka debelog crijeva, upalne bolesti crijeva i drugih stanja.

Većina ljudi ne unosi dovoljno prehrambenih vlakana. Dodavanjem u prehranu hrane bogate vlaknima, poput sušenih rajčica, možeš lakše ispuniti preporučeni unos vlakana od 30 do 35 grama dnevno za muškarce i 25 do 32 grama dnevno za žene.

4/4