Super zdrave slastice

Ovi deserti su ukusni i zdravi i idealno rješenje za krizne trenutke

Super zdrave slastice

Ponekad ti je dosta čiste prehrane bez povremenih cheat mealova i zaista želiš pojesti neku ukusnu tortu ili kolač i imaš osjećaj da se jako dugo vremena nisi nagradila nekom slasticom?

Ne brini jer postoje mnoge super zdrave slastice koje su idealno rješenje za krizne trenutke svih koji vode računa o zdravoj prehrani.

HOME MADE ENERGETSKE PLOČICE
Za ovakav slatki desert bit će ti potrebno samo nekoliko minuta pripreme, a nakon toga ih možeš nositi svuda sa sobom i jesti ih u gotovo svako doba. Bit će ti dovoljne zobene pahuljice većih zrna i dvije manje, zrele banane. Banane usitni vilicom u mekanu kašastu smjesu, dodaj joj malo kokosovog ulja i dodatne sastojke prema svojoj želji. Tu možeš uvrstiti limunov sok, orašaste plodove, maslac od kikirikija, grožđice, datulje ili bilo koje drugo sušeno voće. Napravi dobro izmiješanu smjesu, tako da se svi sastojci dobro povežu i stavi je u hladnjak da se dobro ohladi. Nakon otprilike sat vremena, smjesu nareži na pločice u veličini kako ti se najviše sviđa i tvoja zdrava slastica je spremna za konzumaciju!


SLATKA TORTILLA
Tortille su te osvojile i često ih radiš kao dio finih meksičkih jela s povrćem i piletinom? Pokušaj napraviti inačicu zdravog deserta uz tortille, banane i Nutellu. Tortille zagrij na tavi i namaži Nutellu po njima, a onda nareži bananu na tanke ploške i poslaži ih po Nutelli. Na kraju zarolaj tortillu kao palačinku i tvoj desert je spreman u roku od samo nekoliko minuta!


VOĆNA SALATA
Kada ti se čini da u kući imaš previše voća, nareži sve voćke na kockice i izmiješaj ih u slasnu voćnu salatu prepunu vitamina koji će obogatiti tvoj imuniteti omogućiti ti da zaboraviš na nezdrave slastice prepune nezdravog šećera. Možeš se poigrati s raznim kombinacijama voća poput banane, jagode i jabuke ili banane, kivija i naranče ili možeš odabrati nešto sasvim treće ovisno o tvojim osobnim željama.