Super dodaci koji će ti poboljšati okus zelenog čaja

5 odličnih prijedloga koji će te oduševiti

Super dodaci koji će ti poboljšati okus zelenog čaja

Poznato je kako je zeleni čaj jedan od najzdravijih napitaka na svijetu pa bi ga svakako trebali piti barem nekoliko puta tjedno.

Zeleni čaj sadrži mnoge zdravstvene prednosti, bogati je antioksidansima i ima antikancerogena svojstva te mnoge druge dobrobiti za ljudsko zdravlje. 

S obzirom na to da sadrži kofein, s konzumacijom se ne smije pretjerivati i nabolje ga je piti u jutarnjim satima.

Odličan je za detoksikaciju organizma i jačanje imuniteta, no mnogima nema fini okus pa ga izbjegavaju piti. Ako nisi pretjerani ljubitelj ovog napitka, no voljela bi ga uvrstiti u svoju rutinu, u nastavku ti otkrivamo nekoliko odličnih načina kako možeš poboljšati i obogatiti okus svog zelenog čaja.


Foto: Unsplash

Sok limuna

U bilo koji čaj pa tako i zeleni možeš istisnuti malo limuna i na taj mu način poboljšati okus. Limun ima tu osvježavajuću aromu koja poboljšava sve pa je ovo odličan dodatak zelenom čaju. Osim toga, limun je također odličan i za zdravlje jer obiluje C vitaminom pa će dobrobiti biti dvostruke.


Image

Voće

Osim limuna, u svoj zeleni čaj možeš dodati i neko druge voće - svježe ili smrznuto. Isprobaj borovnice, breskvu ili jabuku i mogla bi se ugodno iznenaditi kako to voće obogaćuje gorki okus zelenog čaja. 

Image

Med

Med se može dodati u svaki čaj, a ovo je odličan izbor za sve koji vole piti slatke napitke. Možeš ga kombinirati i s limunom i tako si pripremiti vrlo ukusan te izuzetno zdravi napitak. 



Image

Menta

Za osvježavajući okus zelenog čaja probaj ubaciti nekoliko listića svježe mente. To je odlična kombinacija za razbuđivanje te mnogo zdravija alternativa kavi. 



Image

Đumbir

Imaš li problema sa slabim imunitetom i prehladama, ubaci u šalicu zelenog čaja malo svježe ribanog đumbira. Ta bi te kombinacija mogla ugodno iznenaditi, no nemoj pretjerivati sa đumbirom s obzirom na to da je on izuzetno jak. Ovaj napitak osobito godi tijekom hladnih zimskih dana. 


Image