Suho četkanje je metoda koja ti može pomoći da se riješiš celulita i pročistiš organizam

Četkanje tijela mekanom četkom ima mnoge zdravstvene dobrobiti zbog čega je popularno u wellness salonima, a možeš ga jednostavno raditi kod kuće

Suho četkanje je metoda koja ti može pomoći da se riješiš celulita i pročistiš organizam

Suho četkanje je metoda četkanja tijela četkom od mekanih vlakana koje ima mnogih zdravstvenih dobrobiti za cijelo tijelo. Ovu je metodu u praksu uveo finski liječnik Paavo Ariola prije više od 30 godina, no ona je već stoljećima poznata narodima Skandinavije i Turske. 

Suho četkanje djeluje tako da miče stanice mrtve kože i olakšava joj obnavljanje. Osim toga, stimulira i rad žlijezdi ispod kože  ali i rad unutarnjih organa. Stimulira rad limfe i na taj način pomaže  u čišćenju cijelog organizma. Stoga se koristi i kao dobra kućna metoda limfne drenaže. Iako nema mnogo istraživanja o utjecaju suhog četkanja na celulit, mnoge žene koje su isprobale ovu metu tvrde kako im je mnogo pomogla u rješavanju celulita. Zbog pozitivnog utjecaja na cijeli organizam, ovu metodu preporučuju svi wellness stručnjaci a takvi tretmani su popularni su wellness centrima. No, ovu metodu možeš lako tako raditi sama kod kuće, sve što ti treba je četka s mekanim vlaknima.


Kako četkati?

Četkanje se vrši u smjeru u kojem se limfa kreće po tijelu, što znači od krajeva tijela prema srcu. Počni od stopala i četkaj prema koljenima dugim i nježnim potezima. Nakon što si očetkala cijele noge, kreni na ruke i također četkaj od krajeva prema srcu. Četkaj i trbuh a ako možeš, probaj četkati i leđa.

Četkanje je uvijek dobro raditi prije tuširanja. Pošto četkanje skidaš stare i mrtve stanice kože, potrebno ih je isprati i dopustiti novoj koži da diše. Nakon tuširanja tijelo je dobro namazati nekim prirodnim uljem ili prirodnim losionom za tijelo.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.