Priroda časti

Suhe smokve - savršen međuobrok i poslastica u jednome

Suhe smokve prava su delicija. Možeš ih jesti zasebno ili od njih raditi deserte. Ako planiraš smršavjeti, strpi se s desertima i jedi ih kao međuobrok ili za doručak, no pazi na količinu

pexels-anna-pyshniuk-7799695.jpg
Foto: Pexels

Pokušavaš se odviknuti od slatkoga i prestati jesti šećer, što zbog zdravlja, što zbog figure, no ipak trebaš nešto da ti zasladi život i podigne energiju nakon ručka, zar ne? Suhe smokve su odličan izbor. Bogate okusom i nutrijentima, zamamno slatke, a zdrave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Znate li kako koristiti suhe šljive?

Osim toga, one su domaća hrana, a postoji teorija koja kaže kako bismo se trebali hraniti onime što uspijeva u krugu od 50 kilometara od mjesta na kojem živiš. Lokalno i svježe je najbolje za organizam, a smokve su upravo to. Rastu duž cijele obale pa i u unutrašnjosti. Ljeti uživaj u svježim smokvama tek ubranim s drveta ili rashlađenima u hladnjaku, a zimi u suhim koje su prava delicija i vitaminska bomba. Uvrsti ih obvezno u svoju prehranu, ako dosad nisi. U nastavku ti otkrivamo dobrobiti suhih smokava.

1/7