Blagdansko vrijeme obično povezujemo s domjencima i proslavama s hranom u izobilju. Nađeš li se pred švedskim stolom ili bogatom platom, teško je odabrati što kušati. Zato se većina ljudi prikloni taktici 'svega po malo'. Nađe se tu i slatkog i slanog i ubrzo se suočimo s punim želucem.
Pred kraj godine, naime, često unosimo teže probavljivu hranu i više kalorija nego što bismo trebali. A budući da nutricionisti odavno savjetuju više manjih obroka, a ne jedan koji će ti biti i doručak i ručak i večera, jasno je da prejedanje nije najzdravije. Posebno ako iz dana u dan jedeš, recimo, prženu hranu. No, jesi li se ikad zapitala što se događa u tvom tijelu u trenutku kad osjetiš da si se prejela?
Dvije dijatetičarke, Lauren Harris-Pincus i Lauren Manaker za portal Eating Well pokušale su odgovoriti na to pitanje, ali i otkrile što možeš učiniti kad shvatiš da si ipak malo previše pojela. Detaljnije saznaj u nastavku.