Dobro i loše

Što se događa u tijelu ako često jedeš krumpir?

Krumpir je namirnica za koju mnogi misle da je poprilično kalorična, no upravo suprotno krumpri može biti saveznik u gubitku kilograma, ali je ipak važno paziti kako se priprema

markus-winkler-9DEggBoY8CY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Šećer u krvi se može povećati

Svaki put kada konzumiramo ugljikohidrate raste šećer u krvi. Konstantne visoke razine šećera s vremenom mogu voditi do predijabetesa, inzulinske rezistencije i dijabetesa tipa 2. Ako se redovito konzumira prženi krumpiri poput pomfrita i čipsa može se povećati rizik od razvoja dijabetesa, visokog krvnog tlaka i bolesti srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečeni i kuhani krumpir mogu povisiti šećer u krvi i povećati rizik od dijabetesa, ali to mogu učiniti i drugi zdravi ugljikohidrati poput zobene kaše, smeđe riže i kruha od cjelovitih žitarica. "Važno je kombinirati krumpire i druge ugljikohidrate s proteinima poput nemasne govedine, piletine, ribe ili jaja. Proteini usporavaju probavu i tako se smanjuju skokovi šećera u krvi", objašnjava dalje Goodson.

Image
Foto: Unsplash
5/8