Dobro i loše

Što se događa u tijelu ako često jedeš krumpir?

Krumpir je namirnica za koju mnogi misle da je poprilično kalorična, no upravo suprotno krumpri može biti saveznik u gubitku kilograma, ali je ipak važno paziti kako se priprema

markus-winkler-9DEggBoY8CY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Dobro će utjecati na zdravlje crijeva

Ako se brineš da će ti vrući pire krumpir povećati razinu šećera u krvi možeš ga ohladiti prije jela. Kada se jede vrući krumpir škrob se u tijelu brzo pretvara u glukozu, što podiže razinu šećera u krvi. Na primjer, kada se kuhani krumpir ohladi, škrob se mijenja u otporni škrob prelazi u debelo crijevo i razgrađuje zdrave bakterije i djeluje kao probiotik. Šećeri iz ovog škroba se ne apsorbiraju u krvotok. Održavanje zdravlja crijeva može smanjiti rizik od brojnih zdravstvenih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
2/8