Kako uključiti ricottu u prehranu?
Ricotta je nevjerojatno svestrana! Njezin blagi okus čini je savršenom podlogom za razna jela, od slatkih do slanih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slatke ideje
- Doručak: Pomiješaj ricottu sa svježim bobičastim voćem, orašastim plodovima i malo meda ili javorovog sirupa.
- Overnight oats: Dodaj žlicu ricotte u zobene pahuljice koje ostavljaš preko noći za dodatnu kremoznost i proteine.
- Palačinke i vafli: Koristi je kao nadjev ili je umiješaj izravno u smjesu.
- Zdravi desert: Pomiješaj ricottu s malo kakaa i zaslađivačem po želji (npr. datuljama) za brzi proteinski mousse. Ili je jednostavno prelij medom i pospi cimetom.
- Smoothie: Dodaj žlicu ili dvije u smoothie za bogatiju teksturu i više proteina.

Foto: Pexels
Slane ideje
- Tjestenina: Klasičan je nadjev za raviole, cannellone i lasagne (često u kombinaciji sa špinatom). Možeš je dodati i u umake za tjesteninu za kremoznost.
- Pizza: Koristi je umjesto ili uz mozzarellu za drugačiji okus i teksturu.
- Jaja: Umiješaj je u kajganu ili omlet pred kraj pečenja za bogatiji okus.
- Namaz: Pomiješaj je sa začinskim biljem (bosiljak, vlasac), češnjakom, soli, paprom i malo maslinovog ulja te namaži na tost, krekere ili rižine krekere. Dodaj cherry rajčice ili drugo povrće.
- Dip: Odlična je baza za dipove – samo dodaj omiljene začine i povrće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa