TALIJANSKO BLAGO

Ricotta za fit tijelo: Ukusan izvor proteina bez grižnje savjesti

Ricotta je više od običnog sira; to je hranjiva, svestrana i ukusna namirnica koja može obogatiti tvoju prehranu na mnogo načina

Ricotta
Foto: Pexels

Kako uključiti ricottu u prehranu?

Ricotta je nevjerojatno svestrana! Njezin blagi okus čini je savršenom podlogom za razna jela, od slatkih do slanih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slatke ideje

  • Doručak: Pomiješaj ricottu sa svježim bobičastim voćem, orašastim plodovima i malo meda ili javorovog sirupa.
  • Overnight oats: Dodaj žlicu ricotte u zobene pahuljice koje ostavljaš preko noći za dodatnu kremoznost i proteine.
  • Palačinke i vafli: Koristi je kao nadjev ili je umiješaj izravno u smjesu.
  • Zdravi desert: Pomiješaj ricottu s malo kakaa i zaslađivačem po želji (npr. datuljama) za brzi proteinski mousse. Ili je jednostavno prelij medom i pospi cimetom.
  • Smoothie: Dodaj žlicu ili dvije u smoothie za bogatiju teksturu i više proteina.
Image
Foto: Pexels

Slane ideje

  • Tjestenina: Klasičan je nadjev za raviole, cannellone i lasagne (često u kombinaciji sa špinatom). Možeš je dodati i u umake za tjesteninu za kremoznost.
  • Pizza: Koristi je umjesto ili uz mozzarellu za drugačiji okus i teksturu.
  • Jaja: Umiješaj je u kajganu ili omlet pred kraj pečenja za bogatiji okus.
  • Namaz: Pomiješaj je sa začinskim biljem (bosiljak, vlasac), češnjakom, soli, paprom i malo maslinovog ulja te namaži na tost, krekere ili rižine krekere. Dodaj cherry rajčice ili drugo povrće.
  • Dip: Odlična je baza za dipove – samo dodaj omiljene začine i povrće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/5