Patlidžan - povrće dostojno da bude glavno jelo na tanjuru

Sočan je i ukusan, zamijenit će meso u brojnim jelima, svojom bogatom ljubičastom bojom dominirat će na svakom stolu, a dobro će se snaći i na roštilju uz pečena pileća krilca i umak od jogurta

Patlidžan - povrće dostojno da bude glavno jelo na tanjuru

Baba ganuš


Postupak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 veći patliždan
  • žlica tahinija (namaz od sezama)
  • žlica maslinovog ulja
  • češanj češnjaka
  • sok polovice limuna
  • list peršina
  • Patlidžan nareži na ploške i ispeci na roštilju ili u pećnici (na 200 Celzijevih stupnjeva, 20-ak minuta). Stavi ga u cjediljku i iscijedi, ukloni sjemnke te ga izgnječi vilicom.
  • Dodaj izgnječenom patlidžanu tahini pastu, češnjak, peršin, sol i sok od limuna te sve dobro izmiješaj i zalij maslinovim uljem.
  • Baba ganuš serviraj u zdjelici, a sa strane stavi beskvasni kruh ili kruh s kvascem koji si tostirala.  
5/5