Pužići, špageti, tortelini, makaroni, penne...

Ljubiteljica si pašte? Ovo su najzdravije vrste tjestenina na svijetu

Integralna, bezglutenska ili neka treća? Ona je jedna od najpopularnijih namirnica, no koja je najbolja kad su u pitanju tvoje zdravlje - i vitka linija?

profimedia-0599488433.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Integralna tjestenina

Bijela tjestenina radi se od pšeničnog brašna, jednako kao integralna, ali je postupak izrade drugačiji. Za običnu tjesteninu zrna se čiste od mekinja i klica, a za integralnu se zrna ne obrađuju pa ona ostaje grublja. Radi mekinja i klica integralna tjestenina ima puno veći dio vlakana i zato se duže osjećamo sitima nakon tanjura takve tjestenine. Osim toga, vlakna izvrsno utječu na probavu, a integralna tjestenina manje je kalorična od obične.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay
3/6