#ostanidoma uz dozu mira: Psihologinja Ana Čerenšak pokazala je kako meditirati

I meditacija je jedan od korisnih i praktičnih načina kako se lakše nositi sa stresom, no treba je znati pravilno koristiti

#ostanidoma uz dozu mira: Psihologinja Ana Čerenšak pokazala je kako meditirati

U ova izazovna vremena važno je psihologiju čim prije približiti čovjeku kako bi si mogli olakšati svakodnevicu i stanje u kojem se trenutno nalazimo, a psiholozi iz Mentalnog Treninga na čelu s Igorom Čerenšekom odlučili su nam priskočiti u tu pomoć i ovih dana objavljivati korisne i praktične savjete koje možemo iskoristiti za svoju dobrobit, ali i za unaprijeđenje svog emotivnog i mentalnog stanja, koje je u ovo izazovno doba, važnije nego ikad.

Svakodnevno će objavljivati video sadržaj u kojem će objasniti po jednu jednostavnu vježbu mentalnog treninga ili će govoriti o temama važnim za očuvanje mentalnog zdravlja, a danas je na redu - meditacija.

Image

Ako posljednjih dana osjećaš veliku količinu stresa, ove vježbe disanja mogu ti pomoći


Sigurno si puno puta pročitala ili čula kako je dobro meditirati. I dok je ta tvrdnja u potpunosti točna, psihologinja Ana Čerenšak naglašava kako s meditacijom trebamo biti oprezni. "Dobro je meditirati ako znate kako i ako ste to dosad već radili", objasnila je psihologinja i u videu otkrila neke ključne savjete kad je u pitanju meditacija za početnike

Meditacija je odličan način za postizanje prisutnosti u trenutku. Kad smo prisutni u trenutku osjećamo samo mir. Budući da nam svima dobro dođe doza mira u ovim danima, idealan je trenutak da naučiš kako koristiti meditaciju iako to do sada nikad nisi. 
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.