Okusi ljeta: Tri lagana niskokalorična ovotjedna recepta za ručak koji će te zasititi

Tražiš niskokalorične, zdrave, a fine obroke? Mi smo ih pronašle za tebe

Okusi ljeta: Tri lagana niskokalorična ovotjedna recepta za ručak koji će te zasititi

3. Niskokalorične lazanje sa špinatom


KORAK 1

Zagrij 1 žličicu ulja u velikoj tavi i 15 minuta prži mrkvu, luk i celer dok ne postane vrlo mekano i počne karamelizirati. Dodaj pire i umiješaj ga u nadjev luka, mrkve i celera. Zatim dodajte rajčice s pola limenke vode i lovorovim listom.

Kuhaj 30 minuta dok umak ne postane gust.

KORAK 2

Zagrij pećnicu na 180C. Zatim zagrij 1 žličicu ulja u drugoj posudi. Dodaj brašno i kuhaj dok se ulje ne upije i brašno se počne širiti. Neprekidno miješajući, dodaj zatim zagrijano mlijeko, mješaj dok se sve potpuno ne stopi i nema grudica. Kuhaj na laganoj vatri dok ne dobiješ gusti bijeli umak. Umiješaj špinat u umak, i pirjaj dok se sve ne sjedini.

KORAK 3

Stavi jednu trećinu umaka od rajčice u veliku posudu za pečenje i pokrij s nekoliko listova lazanja. Nastavi nanošenje slojeva sve dok se umak ne potroši, završavajući slojem lazanja. Prelij preko bijeli umak i razbacaj se s parmezanom. Peci 1 sat ili dok umak ne procuri i vrhovi lazanja su zlatni.

Savjet: Pokrij folijom ako lazanje previše potamne.

Posluži uz salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 4 mrkve
  • 2 luka
  • 2 stabljike celera, sitno na kockice
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 400 g konzerve sjeckane rajčice 
  • 1 lovorov list 
  • 2 žlice običnog brašna 
  • 250 ml, zagrijang obranog mlijeka 
  • 200 grama sjeckanog špinata
  • 8-10 lazanje listova
  • 50g, naribanog parmezana
  • zelena salata za posluživanje
4/4