403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Zdravlje
Zdravlje

Okusi ljeta: Tri lagana niskokalorična ovotjedna recepta za ručak koji će te zasititi

Okusi ljeta: Tri lagana niskokalorična ovotjedna recepta za ručak koji će te zasititi
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Tražiš niskokalorične, zdrave, a fine obroke? Mi smo ih pronašle za tebe

1. Losos pečen u pećnici

Priprema: Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva C. Na velikom limu za pečenje, stavi češnjak i rajčice, (možeš i masline i inćune (ako voliš) s 1 žlicom ulja i 1/4 žličice papra. Peci dok povrće ne bude mekano i počne tamniti, 12 do 15 minuta. U međuvremenu, zagrij preostalu žlicu ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri. Začini losos s 1/4 čajne žličice soli i papra i peci dok ne postane zlatno smeđe boje tijekom 4 do 5 minuta po strani. Po želji posluži s povrćem i jogurtom.

Sastojci:

3 protisnuta češnjaka

3 fileta lososa

2 žlice maslinovog ulja

par rajčica

Malo soli

Papar

Grčki jogurt, za posluživanje

2. Varivo od slanutka

Sastojci: 1 šalica slanutka pola šalice leće pola šalice ječma 1 mrkva 1 luk Malo soli Papar Chilli 2 žlice maslinovog ulja Priprema: U velikoj tavi na ulju prodinstaj usitnjeni luk i mrkvu, zatim dodaj oko pola litre vode te slanutak, leču i ječam. Kuhaj cca 80 minuta. U varivo dodaj malo soli, papra i chillija. Zatim serviraj. Savjet: Slanutak, ječam i leču ostavi preko noći natopljeno u vodi.

3. Niskokalorične lazanje sa špinatom

KORAK 1 Zagrij 1 žličicu ulja u velikoj tavi i 15 minuta prži mrkvu, luk i celer dok ne postane vrlo mekano i počne karamelizirati. Dodaj pire i umiješaj ga u nadjev luka, mrkve i celera. Zatim dodajte rajčice s pola limenke vode i lovorovim listom. Kuhaj 30 minuta dok umak ne postane gust. KORAK 2 Zagrij pećnicu na 180C. Zatim zagrij 1 žličicu ulja u drugoj posudi. Dodaj brašno i kuhaj dok se ulje ne upije i brašno se počne širiti. Neprekidno miješajući, dodaj zatim zagrijano mlijeko, mješaj dok se sve potpuno ne stopi i nema grudica. Kuhaj na laganoj vatri dok ne dobiješ gusti bijeli umak. Umiješaj špinat u umak, i pirjaj dok se sve ne sjedini. KORAK 3 Stavi jednu trećinu umaka od rajčice u veliku posudu za pečenje i pokrij s nekoliko listova lazanja. Nastavi nanošenje slojeva sve dok se umak ne potroši, završavajući slojem lazanja. Prelij preko bijeli umak i razbacaj se s parmezanom. Peci 1 sat ili dok umak ne procuri i vrhovi lazanja su zlatni. Savjet: Pokrij folijom ako lazanje previše potamne. Posluži uz salatu.

Sastojci:

maslinovo ulje

4 mrkve

2 luka

2 stabljike celera, sitno na kockice

2 žlice pirea od rajčice

400 g konzerve sjeckane rajčice 

1 lovorov list 

2 žlice običnog brašna 

250 ml, zagrijang obranog mlijeka 

200 grama sjeckanog špinata

8-10 lazanje listova

50g, naribanog parmezana

zelena salata za posluživanje

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx