1. Losos pečen u pećnici
   
      Priprema:
      
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva C. Na velikom limu za pečenje, stavi češnjak i rajčice, (možeš i masline i inćune (ako voliš) s 1 žlicom ulja i 1/4 žličice papra. Peci dok povrće ne bude mekano i počne tamniti, 12 do 15 minuta.
      
U međuvremenu, zagrij preostalu žlicu ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri. Začini losos s 1/4 čajne žličice soli i papra i peci dok ne postane zlatno smeđe boje tijekom 4 do 5 minuta po strani.
      
Po želji posluži s povrćem i jogurtom.
   
      Sastojci:
   
      
         3 protisnuta češnjaka
      
      
         3 fileta lososa
      
      
         2 žlice maslinovog ulja
      
      
         par rajčica
      
      
         Malo soli
      
      
         Papar
      
      
         Grčki jogurt, za posluživanje
      
   
   
   2. Varivo od slanutka
   
      
      Sastojci:
      
1 šalica slanutka
pola šalice leće
pola šalice ječma
1 mrkva
1 luk
Malo soli
Papar
Chilli
2 žlice maslinovog ulja
      
      Priprema:
      
U velikoj tavi na ulju prodinstaj usitnjeni luk i mrkvu, zatim dodaj oko pola litre vode te slanutak, leču i ječam. Kuhaj cca 80 minuta. U varivo dodaj malo soli, papra i chillija. Zatim serviraj.
      
      Savjet: Slanutak, ječam i leču ostavi preko noći natopljeno u vodi.
   
   3. Niskokalorične lazanje sa špinatom
   
      
      KORAK 1
      
      
Zagrij 1 žličicu ulja u velikoj tavi i 15 minuta prži mrkvu, luk i celer dok ne postane vrlo mekano i počne karamelizirati. Dodaj pire i umiješaj ga u nadjev luka, mrkve i celera. Zatim dodajte rajčice s pola limenke vode i lovorovim listom.
      
Kuhaj 30 minuta dok umak ne postane gust.
      
      KORAK 2
      
      
Zagrij pećnicu na 180C. Zatim zagrij 1 žličicu ulja u drugoj posudi. Dodaj brašno i kuhaj dok se ulje ne upije i brašno se počne širiti. Neprekidno miješajući, dodaj zatim zagrijano mlijeko, mješaj dok se sve potpuno ne stopi i nema grudica. Kuhaj na laganoj vatri dok ne dobiješ gusti bijeli umak. Umiješaj špinat u umak, i pirjaj dok se sve ne sjedini.
      
      KORAK 3
      
      
Stavi jednu trećinu umaka od rajčice u veliku posudu za pečenje i pokrij s nekoliko listova lazanja. Nastavi nanošenje slojeva sve dok se umak ne potroši, završavajući slojem lazanja. Prelij preko bijeli umak i razbacaj se s parmezanom. Peci 1 sat ili dok umak ne procuri i vrhovi lazanja su zlatni.
      
      Savjet: Pokrij folijom ako lazanje previše potamne.
      
Posluži uz salatu.
   
      Sastojci:
   
   
      
         maslinovo ulje
      
      
         4 mrkve
      
      
         2 luka
      
      
         2 stabljike celera, sitno na kockice
      
      
         2 žlice pirea od rajčice
      
      
         400 g konzerve sjeckane rajčice 
      
      
         1 lovorov list 
      
      
         2 žlice običnog brašna 
      
      
         250 ml, zagrijang obranog mlijeka 
      
      
         200 grama sjeckanog špinata
      
      
         8-10 lazanje listova
      
      
         50g, naribanog parmezana
      
      
         zelena salata za posluživanje