Što jesti, a što izbjegavati?

Nutricionistica iz 'Života na vagi' nam je otkrila koja je najbolja hrana za ljetne vrućine

Nutricionistica Martina Linarić brine za zdravlje natjecatelja u showu 'Život na vagi', a nama je otkrila koja je najbolja hrana tijekom ljetnih mjeseci. Što jesti, a što izbjegavati?

Martina Linarić
Foto: Rtl

Nutricionistica Martina Linarić već je poznato ime gledateljima RTL-a budući da u showu 'Život na vagi' brine o prehrani i zdravlju kandidata, a ususret novoj, sedmoj sezoni koja će se uskoro emitirati na RTL-u, Martina nam je otkrila najvažnije smjernice kad je u pitanju prehrana tijekom ljetnih mjeseci i visokih temperatura.

Nova sezona 'Života na vagi' stiže nam već ove jeseni, a svi najveći obožavatelji omiljeni show moći će gledati prije svih! Cijele epizode 'Života na vagi' bit će dostupne na RTL-ovoj streaming platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na RTL-u, i to bez reklama!

Što jesti, a što izbjegavati tijekom ljetnih vrućina?

Najbolji izbor u ljetnim mjesecima je hrana koja se brzo probavlja, koja nam ne stvara osjećaj težine i nadutost, kao primjerice velike količine mesa, procesuirane hrane i suhomesnatih proizvoda.

Posebno u ljetnim mjesecima kada je u ponudi izobilje voća, povrća pa i ribe, da u prehranu uvedemo više takvih namirnica, za doručak neke žitarice, fermentirane mliječne proizvode i svakako izbjegavanje slanih i prženih jela koja dodatno mogu dehidrirati organizam što nikako nije poželjno kada su temperature na termometru poprilično visoke.

shimmer fallback

Također, svakako je bitno unositi puno tekućine kroz dan jer ljeti gubimo više tekućine jer se i više znojimo nego u hladnijim mjesecima. Pritom treba paziti da to nisu gazirani sokovi ili 'prirodni' sokovi prepuni rafiniranih šećera, već da je to obična voda ili čaj.

Naravno, kod tekućine ne smijemo zaboraviti ni voće jer i ono sadrži jako velike količine vode, prehrambenih vlakana, minerala i vitamina, koji su nam prijeko potrebni, istaknula je nutricionistica Martina Linarić koju ćemo ponovno gledati u novoj sezoni 'Života na vagi' od ove jeseni - na RTL-u i platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na televiziji, i to bez reklama!

shimmer fallback

POGLEDAJ VIDEO: Kako se zdravo hraniti na poslu?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.