Nemojte podcjenjivati zdrave masti – potrebne su vam!

Nemojte podcjenjivati zdrave masti – potrebne su vam!

Danas su svi ludi za avokadom – čak i ako želite, ne možete ga izbjeći!
Pomama je počela s doručkom, ali se odavno  proširila i na druge obroke. Prednosti avokada su ogromne i neporecive. Prije avokada zvijezda je bilo maslinovo ulje. Činilo se da je maslinovo ulje nezamjenjivo u čitavom nizu područja - od njege kose do zdravog kuhanja.
Generacija milenijaca doručku je dala sasvim novu dimenziju, pa platforme društvenih mreža vrve inspirativnim zdravim receptima. Ako odmah ujutro dobro odaberete namirnice za doručak, vjerojatno ćete i do kraja dana nastaviti jesti zdravo.

U proteklih nekoliko godina naše su prehrambene navike i preferencije evoluirale i postale bolje. Čini se da smo svjesniji važnosti dobrog odabira hrane, a naučili smo i to da brza hrana ne mora nužno biti nezdrava hrana. Po gradovima se održava sve više festivala hrane s uličnim štandovima, na kojima mladi poduzetnici koji obožavaju kuhanje eksperimentiraju sa sastojcima i obećavaju drugačiji, zdraviji pristup brzoj hrani.

Možda se pitate zašto je tome tako? Zato što se ljudi sve više zanimaju za prehranu, pa im ni čitanje deklaracija više nije nemoguća misija. Isto tako su počeli uviđati da nisu sve masti neprijatelji – upravo zato je došlo do pomame za avokadom i maslinovim uljem.

No, ipak treba razjasniti nekoliko stvari. Dok je većina namirnica koje sadrže zdrave masti bogata omega 6 masnim kiselinama, omega 3 masnih kiselina ima samo u maloj skupini namirnica kao što su masne vrste riba poput lososa i skuše, te orašasti plodovi i sjemenke. Kako biste ispunili preporučeni dnevni unos omega 3 masnih kiselina, bilo bi najbolje da počnete već s doručkom. Ako baš ne volite dimljenog lososa, a niste niti ljubitelj sjemenki, možda ne bi bilo doše da razmislite o dodacima prehrani. HerbalifeLine Max je dodatak prehrani koji sadrži riblje ulje iz održivih izvora, bogato omega 3 masnim kiselinama (EPA i DHA).

Image


Zašto su omega 3 masne kiseline tako važne? Zato što koriste zdravlju kardiovaskularnog sustava jer doprinose održavanju normalnog krvnog pritiska, normalnoj funkciji srca i održavanju normalnih razina triglicerida u krvi. Osim toga, DHA doprinosi održavanju normalne funcije mozga i normalnog vida.

Više informacija na: www.herbalife.hr