Znamo da je zdrava prehrana vrlo važna za opće fizičko i psihičko zdravlje, ali i za održavanje vitkosti. No osim izbora kvalitetnih namirnica koje će tijelu donijeti sve potrebne nutrijente vrlo je važno obratiti pažnju i na unos kalorija. Koliko hrane i koju vrstu stavljamo na tanjur je nešto što također utječe na zdravlje. Osim toga porcije ne moraju biti prevelike, ali se može dogoditi da su u prehrani više zastupljene "krive" namirnice.
Zdrave i niskokalorične namirnice se mogu jesti u većim količinama i trebale bi zauzimati ipak veći dio na tanjur. Naravno vrlo je važno paziti i na pripremu hrane jer ipak postoji razlika između kuhanog i pečenog krumpira. Zbog toga je dobro znati koje namirnice se mogu jesti u većim količina, a prema nutricionistkinji Kristin Kirkpatrick općenito su premalo zastupljene u prehrani. O kojim namirnicama se radi možeš provjeriti u nastavku, a nemoj zaboraviti da svaka namirnica može biti jako ukusna samo ju je važno dobro pripremiti.