Dodaj ljusku od jajeta u kavu
Ljuska jajeta sastavljena je od kalcijevog karbonata koji je lužnat, a lužine neutraliziraju kiseline. Samo smrvi ljusku od jajeta i kuhaj je zajedno s kavom. Ona će se ponašati isto kao i zrna kave tako da nema straha da ćeš pojesti ljusku (a možeš i dodatno procijediti kavu).
Probaj ''hladno kuhanu'' kavu
Ovakva se kava ubiti ne kuha nego ekstraktira u hladnoj vodi. Kava koja je pripremljena tako ima oko 65% manje kiseline a i manje je gorka. Možeš je napraviti kod kuće tako da ostaviš kavu da se namače u hladnoj vodi 24 – 48 sati.
Ne koristi šećer i umjetne zaslađivače
Šećer hrani loše mikrobe u želucu te ruši želučanu ravnotežu, a umjetni zaslađivači ovdje nisu ništa bolji. U kombinaciji s kavom oni još dodatno nadražuju želudac. Probaj piti nezaslađenu kavu, ili koristi prirodne zaslađivače poput meda.
Preskoči mliječne proizvode
Mliječni proizvodi puni su kiseline, tako da nekad uopće nije problem u kavi nego u mlijeku s kojim je piješ. Čak i ako nemaš netoleranciju na laktozu, mliječne kiseline u kombinaciji s kavom mogle bi ti smetati. Stoga probaj piti kavu bez mlijeka. Možeš u nju stavljati više vode, a možeš probati i neke alternative mlijeku, poput bademovog, rižinog ili zobenog mlijeka.