Ne možeš se odreći kave? Evo kako je možeš učiniti boljom za želudac

Voliš je piti, ali...

Ne možeš se odreći kave? Evo kako je možeš učiniti boljom za želudac

Dodaj ljusku od jajeta u kavu

Ljuska jajeta sastavljena je od kalcijevog karbonata koji je lužnat, a lužine neutraliziraju kiseline. Samo smrvi ljusku od jajeta i kuhaj je zajedno s kavom. Ona će se ponašati isto kao i zrna kave tako da nema straha da ćeš pojesti ljusku (a možeš i dodatno procijediti kavu).

Probaj ''hladno kuhanu'' kavu

Ovakva se kava ubiti ne kuha nego ekstraktira u hladnoj vodi. Kava koja je pripremljena tako ima oko 65% manje kiseline a i manje je gorka. Možeš je napraviti kod kuće tako da ostaviš kavu da se namače u hladnoj vodi 24 – 48 sati.


Ne koristi šećer i umjetne zaslađivače

Šećer hrani loše mikrobe u želucu te ruši želučanu ravnotežu, a umjetni zaslađivači ovdje nisu ništa bolji. U kombinaciji s kavom oni još dodatno nadražuju želudac. Probaj piti nezaslađenu kavu, ili koristi prirodne zaslađivače poput meda.

Preskoči mliječne proizvode

Mliječni proizvodi puni su kiseline, tako da nekad uopće nije problem u kavi nego u mlijeku s kojim je piješ. Čak i ako nemaš netoleranciju na laktozu, mliječne kiseline u kombinaciji s kavom mogle bi ti smetati. Stoga probaj piti kavu bez mlijeka. Možeš u nju stavljati više vode, a možeš probati i neke alternative mlijeku, poput bademovog, rižinog ili zobenog mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/3