Traži kavu koja sadrži manje kiseline
Neke kave mogu imati manje kiseline od nekih drugih. Ovo najviše ovisi o njenom zemljopisnom porijeklu i dužini prženja. Kava koja raste na manjim nadmorskim visinama obično ima manje kiseline od kave koja raste više. To su najčešće Brazilska, Meksička, Peruanska, Venezuelanska, Guatemalska I indonezijska kava, pa probaj potražiti te vrste.
Osim toga, kava koja se duže prži također ima manje kiseline. Proces prženja miče dio kiseline iz kave, pa probaj potražiti jače prženu kavu, poput one pržene na talijanski ili francuski način.
Probaj kavu koja ima smanjen udio kofeina
Jedan od sastojaka u kavi koji može nadražiti želudac je i kofein. On povećava proizvodnju želučane kiseline. Ako kava bez kofeina za tebe ne dolazi u obzir, probaj potražiti kavu koja ima smanjeni udio kofeina, ili miješaj beskofeinsku kavu s onom kofeinskom.