Naš savjet za ljepotu: laserska korekcija vida

Sponzorirani članak

Naš savjet za ljepotu: laserska korekcija vida

Nakon buđenja prvo posežete za naočalama pa tek onda ustajete? Dosta Vam je naočala, kontaktnih leća i tekućina? Radite često za računalom? Osjećate grebanje, peckanje i suhoću očiju prilikom nošenja kontaktnih leća? Jeste li razmišljali o laserskoj korekciji vida koja bi Vam zauvijek vratila oštrinu vida i riješila Vas mnogih briga i očnih pomagala?

shimmer fallback

Žene koje nose kontaktne leće moraju paziti prilikom šminkanja i pravljenja frizure da kozmetički prozvodi ne oštete leću jer se time povećava rizik od infekcije oka, trajnog zamućenja rožnice i smanjenja vida.

Godišnje se u svijetu milijuni pacijenata podvrgavaju laserskoj korekciji vida, riješite se i vi dioptrije bezbolno, sigurno i zauvijek kako Vas ne bi zakidala u svakodnevnim aktivnostima.


Liječnici iz poliklinike Knezović Vision Group su Vam uvijek na raspolaganju za sve informacije o zahvatu, a za čitateljice žena.hr izdvojili su nekoliko najčešćih „ženskih“ pitanja o laserskoj korekciji vida.


1. Koji su uvjeti da budem kandidat za lasersku korekciju vida?


Prije svega trebate biti punoljetni i imati dioptriju u rasponu predviđenom za neku od metoda. Također Vam dioptrija treba biti stabilna zadnjih godinu dana.

2. Koliko traje oporavak i kada se mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima?


Oporavak traje relativno kratko, ovisno o metodi i pacijentu. Većina pacijenata već za 1-2 dana nakon operacije ide na posao i upravlja automobilom. Oporavak je najduži nakon PRK metode te može trajati do 7 dana.

3. Kada se mogu vratiti sportskim aktivnostima?


Sve ovisi o pacijentu i kako se on osjeća. Sportskim aktivnostima se vraćate čim se osjećate spremnima, osim u grubljim i kontakt sportovima kada treba zaštititi oči kako bi izbjegli moguće udarce. U budućnosti vam je olakšano bavljenje sportom bez naočala i kontaktnih leća.

4. Kako se umivati poslije operacije?


Izbjegavajte trljanje očiju prvi tjedan dana nakon laserske korekcije vida. Također bi trebali biti krajnje oprezni pri korištenju sapuna za lice ili spreja za kosu zbog opasnosti od ulaska u oči. Ukoliko trepavice postanu ljepljive preporučljivo ih je očistiti sterilnom vodom (flaširana negazirana) i štapićima za uši ili skidanje šminke.

5. Da li je laserska korekcija vida bolna i koliko otprilike traje?


Niti jedan od postupaka nije bolan, prije operacije se oko anestezira kapima, sam zahvat (djelovanje lasera) traje 20-ak sekundi, a ovisi o visini dioptrije.

6. Što poslije operacije i kada ću bolje vidjeti?


Učinak se vidi vrlo brzo, čak i odmah nakon operacije. Poslije korekcije vida, ovisno o metodi kojoj ste se podvrgnuli, potrebno je neko vrijeme kapati kapi koje vam je liječnik propisao radi bržeg oporavka i minimaliziranja nastanka komplikacija. Kontrolni pregled je potreban sljedeći dan, tjedan dana i mjesec dana nakon operativnog zahvata.

7. Nakon kojeg vremena poslije operacije smijem stavljati šminku za oči?


Možete staviti šminku 48 sati nakon operacije. Međutim, savjetujemo vam da ne primjenjuje šminku do sedam dana nakon operacije. Važno je također ne trljati oči pri uklanjanju šminke.

8. Što s trudnoćom i laserskom korekcijom vida?


Trudnice i dojilje bi trebale pričekati s laserskom korekcijom vida jer postoji mogućnost promjene dioptrije tijekom i nakon trudnoće. Preporučljivo je izvršiti kontrolu vida prije i nakon trudnoće radi usporedbe dioptrije, tj. je li došlo do promjene.

Za više informacija o laserskom skidanju dioptrije posjetite internet stranicu www.knezovic.com.hr, a za sve naredne upite smo Vam na raspolaganju putem maila ili telefona.

Sve čitateljice portala žena.hr koje se odluče na lasersko skidanje dioptrije u poliklinici Knezović vision group do 15.02. ostvaruju dodatnih 5% popusta na zahvat (do 500 kn ovisno o vrsti zahvata) i ostale usluge (napomenuti prilikom pregleda da ste čitateljica portala žena.hr).


shimmer fallback


Kontakt podaci:
Knezović Vision Group
Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat
Ulica grada Vukovara 269f, 10000 Zagreb
Kontakt za medicinske informacije: mirna@knezovic.com.hr  GSM: 091 50 70 691

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.