Napravi najzdraviju pizzu ikada - fina, hrskava i paleo

Uz malene promjene u prehrani možeš jako puno doprinijeti zdravlju i ne moraš se odricati omiljenih jela

Napravi najzdraviju pizzu ikada - fina, hrskava i paleo

Ljudi se ugrubo dijele na one koji obožavaju pizzu i na one koji i ne toliko. Ako si u ovoj prvoj skupini, a odlučila si zdravije jesti, imamo sjajnu vijest za tebe - pizza po paleo pravilima. Zdrava, bogata povrćem, jednostavna za pripremu, hrskava i izuzetno ukusna. 


via Giphy

Image

Recept za savršeni paleo mousse od čokolade s avokadom


Ovo su sastojci koje ćeš trebati za paleo pizzu:  

  • pola šalice punomasnog kokosovog mlijeka
  • 2 žličice mljevenih sjemenki lana
  • 1 žlica meda
  • 4 jaja
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica jabučnog octa
  • pola šalice kokosovog brašna
  • 1 žličica kvasca u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
  • nadjev po izboru (rajčica, povrće, sir, salama, masline)
  • origano
Image


(FOTO: Pexels)

Postupak

Zagrij kokosovo mlijeko na 40 Celzijevih stupnjeva i u šalici ga pomiješaj s mljevenim sjemenkama lana, medom i kvascem. Mlijeko treba biti toplo, ali ne prevruće kako bi se kvasac aktivirao. Ostavi smjesu da "radi" desetak minuta pa dodaj jaja, ulje i ocat, kokosovo brašno, prašak za pecivo i sol te miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Prekrij tijesto krpom i ostavi na sobnoj temperaturi da se diže jedno sat vremena. Šalica koju koristiš kao mjeru za sastojke ima zapremninu od dva decilitra, a recept za ovu pizzu je iz knjige Eat What You Love.

Pećnicu zagrij na najvišu temperaturu, naulji pleh pa rastegni tijesto ili ga izradi u krug pa stavi na kamen za pečenje. Peci oko šest minuta dok tijesto ne dobije boju. Sada stavi nadjev i pospi pizu origanom pa vrati u pećnicu još pet minuta dok se sir ne otopi.

Najzdravija pizza ikad je gotova! Dobar tek!