Preskoči ih

Namirnice koje bi trebalo izbjegavati ako imaš probleme s aknama

Prištići su dio normalnih procesa koji se pojavljuju na koži, ali jesi li znala da i neke namirnice mogu povećati vjerojatnost pojave akni? Zato postoje namirnice koje je potrebno izbjegavati bez obzira na dob

profimedia-0348481420.jpg
Foto: Profimedia.hr

Sigurno ti se nekad dogodilo da si osjetila kako ti prištić raste nakon dekadentnog obroka? Akne su posljedica određenih procesa na koži i mogu se pojaviti kada se najmanje očekuje. No svi znamo da ono što unosimo u tijelo utječe na zdravlje kože, ljepota ipak počinje na tanjuru, i da određene namirnice treba izbjegavati jer mogu povećati šanse za izbijanje akni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Riječ liječnika

Pitali smo stručnjakinju: Kada se koristi botoks i koliko se često može primjenjivati?

No prištići nisu samo povezani s tinejdžerskom i mladenačkom dobi, mnoge žene bore se s aknama i u kasnijim godinama. Prema istraživanju Instituta za istraživanje kože u Singapuru, više od 12% žena starijih od 35 godina i dalje se bori s aknama. Iako nisu opasne za zdravlje, akne mogu biti neugodan problem koji utječe na samopouzdanje i društveni život.

Iako su genetika i okoliš glavni faktori koji utječu na izgled kože i način života, uljučujući i prehranu, mogu povećati rizik od pojave akni. Upravo zato bi bilo dobro izbjegavati sljedeće namirnice.

POGLEDAJ VIDEO: Što se obavezno treba nalaziti u kozmetičkoj torbici svake žene?

1/6
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.